Ingezonden persbericht


Inter Access maakt WebNext Midoffice Suite geschikt voor MijnOverheid.nl

Eerste tien Nederlandse gemeenten per 1 mei 2009 direct gekoppeld aan MijnOverheid.nl

Hilversum, Den Haag, 21 april 2009 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft zijn WebNext-midoffice-oplossing voor elektronische dienstverlening door gemeenten geschikt gemaakt voor het programma MijnOverheid.nl. Dit programma is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en is gericht op het bevorderen van elektronische dienstverlening aan burgers. Zij kunnen op termijn een groot aantal overheidsdiensten digitaal afnemen via de website www.MijnOverheid.nl.

Doordat Inter Access zijn WebNext-suite geschikt heeft gemaakt voor een koppeling met MijnOverheid.nl, hoeven gemeenten die WebNext gebruiken, geen extra voorzieningen te treffen of koppelingen te creëren. Per 1 mei 2009 gaan de eerste tien Nederlandse WebNext-gebruikers, waaronder de gemeenten Alkmaar en Gouda, hun midoffice koppelen met MijnOverheid.nl. Vanaf dat moment kunnen inwoners via deze portal onder meer hun eigen persoonsgegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) opvragen. Op termijn zullen ook andere basisregistraties te ontsluiten zijn.

Dankzij de directe koppeling tussen WebNext en MijnOverheid.nl kunnen gemeenten de elektronische dienstverlening aan burgers verder verbeteren. Burgers die op MijnOverheid.nl informatie zoeken over een bepaald onderwerp en daarvoor bij hun gemeente moeten zijn, kunnen direct doorklikken naar de WebNext-omgeving van hun gemeente. Dankzij de hechte integratie met DigiD hoeven zij zich niet opnieuw te identificeren.

"Inter Access streeft naar continue innovatie rond de dienstverlening van de lokale overheid. Deze koppeling met MijnOverheid.nl is daar opnieuw een voorbeeld van", zegt Han Dieperink, directeur van Inter Access. "WebNext is inmiddels bij 32 gemeenten in gebruik en loopt technisch en functioneel sterk voorop. De oplossing biedt gemeenten een open systeem om op een efficiënte, maar vooral burgervriendelijke manier elektronische diensten voor burgers en bedrijven te ontwikkelen en aan te bieden."

###

Over Inter Access

Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers Microsoft, IBM, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen (zie ook www.interaccess.nl).