Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gezocht!

Creatieve ondernemers uit IJsselmonde

Deelgemeente IJsselmonde ziet graag een versterking van het creatieve klimaat binnen de deelgemeente en heeft daartoe het initiatief genomen om een netwerk voor creatieve ondernemers te stimuleren en op te starten. Dat wordt CO! CO is Creatief Ondernemen. CO staat open voor een grote diversiteit aan creatieve expertises. Ontwerpers, architecten, fotografen, kunstenaars, muzikanten, acteurs, schrijvers, meubelmakers, enzovoorts. Iedereen die zich als creatieve en/of ondernemer geroepen voelt, is welkom.

Doel van het netwerk is het zichtbaar maken, promoten en samenbrengen van creatieve ondernemers en organisaties uit de deelgemeente. CO wil de interactie stimuleren en organiseert daartoe inspirerende bijeenkomsten. CO heeft de ambitie om nieuwe verbanden en samenwerkingen tot stand te laten komen en wil de creatieve ondernemers in contact brengen met het regionale bedrijfsleven en overheden, met als gewenste uitkomst: opdrachten!

CO wil graag een praktische start maken en bedacht een concept om gelijkgestemde creatieven met een concrete opdracht samen te brengen. Middels een vragenlijst inventariseert CO waar een creatieve in uitblinkt en aan welke expertise deze behoefte heeft. Op basis daarvan doet CO suggesties voor creatieve koppels die voor elkaar een eenvoudige opdracht kunnen uitwerken. Bijvoorbeeld: een grafisch ontwerper maakt een logo voor een tekstschrijver en als tegenprestatie schrijft de tekstschrijver een wervend profiel voor de ontwerper. Of een kunstenaar maakt een portret voor een fotograaf en die maakt op zijn beurt fotos van de kunstwerken voor de website van de kunstenaar.

CO organiseert binnenkort een eerste bijeenkomst: een meergangen-diner met wisselende tafelschikking, zodat er een wisselwerking ontstaat tussen de creatieven. Wil je meer info en de vragenlijst via de mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info@co-ijsselmonde.nl.

CO is mogelijk gemaakt door Pact op Zuid en Deelgemeente IJsselmonde.