Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 21 april 2009

Onebizz is hèt platform voor de ZZP'er

Onebizz is het multimediale merk voor de zelfstandige zonder personeel (ZZP'er). Het vorige week gelanceerde online platform onebizz.nl en het onebizz magazine bieden nieuws en informatie geschreven voor en door ZZP'ers.

Nederland telt op dit moment ruim 600.000 ZZP'ers. In 2010 zal dit aantal naar schatting gegroeid zijn tot 1 miljoen. De uitgeefgroep MKB van Reed Business heeft er daarom voor gekozen om deze doelgroep apart te gaan bedienen door nieuwe producten te ontwikkelen onder een nieuwe merknaam: onebizz.

Concept onebizz
Het concept van onebizz is grotendeels gebaseerd op de resultaten van brainstormsessies met ZZP'ers. Daaruit kwam naar voren dat ZZP'ers met name behoefte hebben aan onderling contact, bevestiging van andere ZZP'ers ('hoe regel jij dat?') en onafhankelijke informatie van gelijkgestemden. Verder blijkt dat ZZP'ers avonturiers zijn en hun eigen koers varen. De pay-off van onebizz luidt daarom: Dat is jouw zaak.

Onebizz.nl
ZZP'ers kunnen sinds donderdag 16 april zelf een profiel aanmaken op onebizz.nl. Daarmee kunnen ze reviews en tips geven en vragen stellen naar aanleiding van de online artikelen. De website biedt bovendien een gratis podium voor het bedrijf van de zelfstandige en de mogelijkheid om te netwerken met andere ZZP'ers. Sinds de livegang hebben al meer dan 850 ZZP'ers zich aangemeld op onebizz.nl.

Onebizzness day
Uit de brainstormsessies bleek dat ZZP'ers elkaar ook graag ontmoeten. Daarom wordt twee keer per jaar het landelijke congress onebizzness day georganiseerd. De eerste onebizzness day vindt plaats op 12 juni 2009 in het WTC te Rotterdam. Deze dag staat in het teken van het delen van kennis, het bijwonen van inspirerende workshops, meet & greets, speeddates en het verder uitbouwen van het netwerk.

Campagne
De campagne ter promotie van onebizz is gisteren van start gegaan met een commercial op de radio en diverse uitingen in nieuwsbrieven, magazines en websites van Reed Business. Alle ZZP'ers die zich tot en met 1 juni 2009 inschrijven maken kans op een Citroën C3 Picasso. Deze zal worden uitgereikt op de onebizzness day.

Noot voor de redactie (