Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Driebergen, 21 april 2009

Nomineren HISWA Excellence Award gestart
Wie wordt watersportpersoonlijkheid van het jaar?

Iedereen die iemand kent die voor de Nederlandse watersportindustrie van groot belang is of is geweest, kan hem of haar nu opgeven voor de HISWA Excellence Award. Deze prijs - een initiatief van HISWA Vereniging - wordt uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala. Vorig jaar won jachtarchitect Gerard Dijkstra.

In aanmerking voor de HISWA Excellence Award komen personen die hun sporen verdienen of hebben verdiend in de watersportindustrie. Daarbij gaat het specifiek om de 'maakkant': jachtbouwers, architecten en toeleveranciers. De prijs is voor degene die op vernieuwende en succesvolle wijze actief is of is geweest in de watersportindustrie. Bovendien moet de winnaar een voorbeeld voor anderen zijn. Nomineren kan tot en met 31 mei 2009. Nominatieformulier en criteria zijn te vinden op www.hiswa.nl.

Jury
Een jury bestaande uit juryvoorzitter Ineke Dezentjé Hamming (Tweede Kamerlid VVD), Jan Dirk Smit (oud-voorzitter HISWA Vereniging) en Gerard Dijkstra (winnaar HISWA Excellence Award 2008) buigt zich over de binnengekomen nominaties. De jury maakt de finalisten bekend tijdens de HISWA te water, 1 tot en met 6 september in Marina Seaport IJmuiden.

Winnaar vorig jaar
De HISWA Excellence Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar won Gerard Dijkstra - directeur/eigenaar van architectenbureau Gerard Dijkstra & Partners - de prijs. De jury roemde hem vooral om zijn creativiteit en ongekende passie voor het vak. Dijkstra klom vanuit zijn achtergrond als wedstrijdzeezeiler op tot één van de beste jachtarchitecten ter wereld. Hij is verantwoordelijk voor wereldwijd bekende en aansprekende jachtontwerpen. Tevens speelt hij een grote rol in de revival van de J-Klasse.

Maritime Awards Gala
De HISWA Excellence Award wordt uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala op woensdag 28 oktober 2009 in De Doelen te Rotterdam. De winnaar kan rekenen op een oorkonde, een fraaie sculptuur en publiciteit in Nederland en het buitenland. Verder mag de winnaar een jaar lang als 'ambassadeur' van HISWA Vereniging optreden. Meer informatie over het gala staat op www.maritime-awards.nl.
---

Noot aan de redactie,