Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schiphol-Rijk, 21 april 2009

ATP International Group neemt Instone International over

ATP International Group, wereldwijd actief op het gebied van zakenreizen, kondigt de voorwaardelijke overname aan van Instone International, gespecialiseerd in marine travel. ATP International verwerft, met steun van haar partner Barclays Private Equity, 100% van het aandelenkapitaal van Instone International. De gecombineerde groep komt daarmee wereldwijd op een omzetniveau van meer dan 750 miljoen euro. Naast eigen kantoren in 20 landen beschikt ATP internationaal over een wereldwijd netwerk van partners.

De acquisitie van Instone positioneert ATP als één van 's werelds meest vooraanstaande zakenreisorganisaties. CEO's John Jansen en Graham Ramsey zeggen daarover: "Instone past goed bij ons en bij de cultuur van onze organisatie. Beide bedrijven zijn belangrijke spelers binnen hun eigen gebied. Beiden zullen ook aanmerkelijke voordelen realiseren op het gebied van dienstverlening door de aanzienlijk vergrote, wereldwijde vertegenwoordiging. De mogelijkheden die dit creëert voor onze klanten, personeel en leveranciers maakt dit tot één van de meest geweldige deals voor ATP en voor de industrie. Het is bovendien erg belangrijk op te merken, dat de investeerders van ATP in deze moeilijke financiële tijden de kwaliteit van ons team en onze propositie hebben ingezien om onze groei verder te ondersteunen."

Instone International heeft een belangrijke historie in de reiswereld die terug gaat tot 1909. Egil Skibenes, Voorzitter van Instone, merkt op: "Dit is een vreugdevol moment in de historie van Instone en voor ons allemaal. Instone is enige tijd op zoek geweest en het feit dat we nu een kandidaat gevonden hebben die ook nog eens onze voorkeur had, is meer dan we durfden hopen. ATP staat bekend om haar kwaliteitsniveau en is als zodanig een vooraanstaand zakenreisspecialist geworden. Wij zijn vol vertrouwen dat zij de perfecte bewakers zullen zijn van een marine reismerk en een cultuur die bijna een eeuw oud is. Wij zien de ontwikkeling van onze gezamenlijke propositie tegemoet en verheugen ons op het bouwen aan de toekomst."


---