BlueBackUp geeft de crisis geen kans en lanceert 'online back-up 2.0'

21/04/2009 10:04

BlueBackUp

BlueBackUp is de eerste online back-upoplossing die speciaal is afgestemd op de behoeften van grote bedrijven. Dankzij de innovatieve restorefuncties die BlueBackUp ontwikkelde en de prijsdaling voor harde schijven, kan het filiaal van Oodrive bedrijven die grote volumes gegevens beheren nu helpen bij de nieuwe IT-uitdagingen waarvoor de economische crisis hen stelt.

Zaventem, 21/04/2009 : De combinatie van nieuwe functies en de prijsdaling voor harde schijven stelt BlueBackUp in staat om grote bedrijven een back-upoplossing aan te bieden, ter plaatse of in het datacenter van BlueBackUp.

De oplossing van BlueBackUp was tot nu toe in meer dan 80% van de gevallen niet aangepast aan de behoeften van grotere bedrijven, die een online back-up vaak als een oplossing voor 'kleine bedrijven' beschouwden. Het bedrijf voegde innovatieve functies toe aan haar oplossing, die nu perfect beantwoorden aan de continuïteitseisen van grote ondernemingen.

Philip Wittmann, gedelegeerd bestuurder van BlueBackUp, verklaart: "De crisis verplicht de bedrijven om hun productiviteit te verhogen, met minder middelen en personeel. De informatica is, zowel bij de overheid als bij privébedrijven, echter zo belangrijk geworden, dat een verlies van gegevens totaal ondenkbaar is".

De traditionele back-upsystemen op basis van tapes kunnen wel betrouwbaar zijn, maar ze blijven duur, het beheer vraagt veel tijd en energie en defecten zijn vaak moeilijk op te sporen. Bovendien groeit de hoeveelheid gegevens vandaag zo sterk aan, dat bedrijven nu al in extra capaciteit voor hun traditionele back-upsystemen moeten investeren om het volume gegevens binnen drie jaar aan te kunnen.

De 'disk-to-disk'-technologie voor gegevensbescherming van BlueBackUp verlaagt de aankoopprijs van een back-upoplossing, verhoogt tegelijk de performantie van het systeem en beperkt het aantal menselijke ingrepen. Met deze technologie kunnen de bedrijven 'stap voor stap' investeren en hoeven ze nu nog geen rekening te houden met het volume gegevens dat ze binnen enkele jaren moeten beveiligen. De bedrijven kunnen ook opteren voor gegevensbescherming binnen hun eigen infrastructuur en/of in de datacenters van BlueBackUp.

BlueBackUp beschikt ook over nieuwe tools die de tijd voor het verzenden en weer ophalen van gegevens aanzienlijk verkort. Het is vandaag mogelijk om een volledige back-up van verschillende tientallen terabytes aan gegevens te realiseren via een gewone 2Mbits SDSL-verbinding.

BlueBackUp heeft een omzetstijging van 35 procent in het eerste kwartaal 2009 geboekt.

Voor meer informatie over BlueBackUp en/of de nieuwe restorefuncties kunt u contact opnemen met de communicatieverantwoordelijke van het bedrijf, Eric Toussaint.

Telefoon : 02/306.86.96

E-mail : eto@bluebackup.be

About BlueBackUp

BlueBackUp, een dochter van Oodrive Technologies, is uitgegroeid tot de specialist in de beveiliging van kritische gegevens via het internet in België. BlueBackUp biedt de klanten een volledige suite van online oplossingen voor back-ups en Disaster Recovery die, dankzij de DeltaBlock-technologie van Evault, perfect beantwoorden aan de behoeften van bedrijven met complexe IT-omgevingen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel