Gemeente Bronckhorst
---


Gemeente Bronckhorst verlengt sportbuurtwerk

De gemeente Bronckhorst heeft een jeugdbeleid waarin staat dat zij zich inzet om de jeugd in Bronckhorst een leefbare en plezierige leefomgeving te bieden. Onze jeugd moet kunnen opgroeien in een veilig thuis-, onderwijs- en buurtklimaat tot zelfstandige en verantwoordelijke volwassenen. Hiervoor zijn vele voorzieningen aanwezig. Eén van de middelen die de gemeente inzet is jongerenwerk. Hiervan maakt sinds 2008 ook een sportbuurtwerker onderdeel uit. Deze probeert zowel de basisschooljeugd als de jongeren in beweging te krijgen. In de afgelopen periode heeft de sportbuurtwerker met jongeren in onze gemeente verschillende activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld in samenwerking met een groep jongeren uit Hengelo een graffitiproject bij de sporthal, in combinatie met een sportactiviteit. Ook heeft hij een samenwerking opgezet met buitenschoolse opvang en verschillende activiteiten op het Cruijff Court in Hummelo georganiseerd.

De gemeente besloot vandaag, na het eerste jaar geëvalueerd te hebben, het sportbuurtwerk voort te zetten tot januari 2010 en zet hiervoor een bedrag van E 50.000 euro in. Wel gaan we, om organisatorische redenen, met een nieuwe aanbieder in zee, te weten Carion. Vanuit deze organisatie is ook al een jongerenwerker actief in Bronckhorst. .

Hengelo (Gld), 21 april 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --