Starters Tips helpt starters ondernemen


Totaalpakket met magazine, website, startersbeurzen en online visitekaartjes

ALMELO, 20090421 -- Eén van de onverwachte effecten van de economische crisis is de explosieve groei van het aantal startende ondernemingen. Eind 2008 kwamen er, vergeleken met het jaar ervoor, maar liefst 50% meer starters bij. Maar een bedrijf starten is niet eenvoudig. Om starters op weg te helpen, introduceert Starters Tips een totaalpakket voor de starter, bestaande uit een glossy magazine, website, Startersbeurzen en een online visitekaartjesnetwerk.

Starters Tips ontwikkelde dit vierluik samen met 120 bedrijven uit zo'n 20 verschillende vakgebieden. Mark Lette, directeur Starters Tips: "Kernbegrippen zijn regionaal en laagdrempelig, dát zoekt de starter. Al in de oprichtingsfase krijgt de startende ondernemer te maken met veel vragen. Bijvoorbeeld telefoon en auto, maar ook over de inrichting van de orderadministratie en de opzet van de website. De starter wil die informatie direct hebben en dus niet wachten op een Startersbeurs eens per jaar. Met de vier activiteiten in ons totaalpakket zitten we dichter bij de starter dan welke andere instantie dan ook."

Magazine
Binnen één maand na hun KvK-inschrijving krijgen alle startende BV's, vof's en eenmanszaken het gratis magazine Starters Tips in de bus. In dit magazine komen vakgebieden aan bod, zoals huisstijl en reclame, bedrijfshuisvesting, wagenparkbeheer en administratie tot en met advocaten, notarissen en vakbonden. Elk vakgebied wordt toegelicht door een partij die in die sector actief is. "Wij werken samen met partijen die zich goed kunnen inleven in de starter én als het ware `om de hoek zitten'. Dit kan zijn een landelijke (internet)partner of één partner per provincie. Allemaal geven ze starters een interessante korting op het besproken onderwerp."

Website en startersbeurs
De informatie in het magazine wordt één op één doorgeplaatst op starters-tips.nl. "Middels een online contactformulier kunnen starters in hun eigen provincie contact opnemen met onze partners en onder andere profiteren van interessante kortingen." In 2009 organiseert Starters-Tips 24 startersbeurzen in de 12 provincies, om te beginnen op 16 mei (zie ook startersbeurzen.nl). "Startende ondernemers sturen wij hiervoor persoonlijke vouchers die recht geven op 50% korting op de entreeprijs én een gratis consumptie."

Netwerk van visitekaartjes
Om starters te helpen met het opbouwen van een netwerk biedt Starters Tips een online uitwisselingsprogramma van visitekaartjes. "Starters vinden elke dag een nieuw kaartje van een regionaal bedrijf in hun mailbox, voorzien van drie hyperlinks: Interesse, Geen interesse, Wellicht later. Dit leidt tot minimaal 500 klantcontacten per jaar, per provincie en zo kunnen starters razendsnel een netwerk opbouwen."