Woningsite voor Stille Verkoop groeit tegen de stroom in


VEGHEL, 20090421 -- Sinds de succesvolle start van CatchBox, hebben steeds meer huizenverkopers-zoekers Catchbox gevonden. Maar ook mensen die hun woning in stille verkoop hebben weten Catchbox steeds beter te vinden.

Deze `datingsite voor woningen' brengt op een anonieme wijze kopers en verkopers van woningen bij elkaar. Na het invoeren van gedetailleerde gegevens door een woningzoeker of woningverkoper, wordt direct gekeken of er een match is. "Als een woning minimaal 70% voldoet aan de gestelde wensen van een zoeker, is er sprake van een match", aldus Miranda Sonneveld van CatchBox. "Koper en verkoper kunnen dan, via het systeem van Catchbox, uiteindelijk ook direct met elkaar in contact komen. Catchbox zorgt voor alle info en zorgt dat deelnemers ingelicht worden.

"Door deze manier van werken bereiken wij een zeer brede doelgroep", zegt Miranda. "Na het contact leggen met een serieuze zoeker kan de woningverkoper zijn woning zelf verkopen of dit door zijn makelaar laten doen. CatchBox zorgt alleen voor een koper, daarna zijn koper en verkoper vrij om te kiezen hoe zij verder willen. Je kunt dus zelf je woning verkopen, maar ook een serieuze koper aan je makelaar doorspelen. Geloof me, we hebben al wat rare momenten gezien waarbij een verkoper uiteindelijk via Catchbox zelf maar een potentiele koper aan zijn makelaar doorspeelde...."

Om de deelnemers nog beter van dienst te zijn, is inmiddels een gedeelte van het woningaanbod ook op de website zelf te zien. Voor het volledige aanbod dient men zich eerst - gratis - te registreren. "Momenteel hebben wij zo'n 4800 woningen in ons bestand. Een groot gedeelte hiervan betreft woningen in Stille Verkoop. Dit zijn woningen die op geen enkele andere site, dus ook niet Funda, bekend zijn. U begrijpt dat wij nauwkeurig en voorzichtig met deze gegevens omgaan. Alleen serieuze zoekers zullen de moeite nemen zich in te schrijven".

Een tipje van de sluier van zoekopdrachten wordt opgelicht bij de pagina `Zoekopdrachten Koopwoningen'. Hier wordt een zeer kleine selectie getoond van de ca 7000 zoekopdrachten voor een koopwoning. Dat Catchbox zoveel zoekers heeft is evident; de dienstverlening voor zoekers is kostenloos en hun adresgegevens worden niet misbruikt voor andere doeleinden. Nog veel belangrijker; Catchbox zoekt voor hen actief en dan ook nog in een bestand met veel woningen in Stille Verkoop die officieel nog niet eens op de markt zijn!

Miranda over de gestage groei: "Het is moeilijk om in deze markt een nieuw concept neer te zetten. Makelaars zagen CatchBox in eerste instantie als een bedreiging. Nu beginnen ze toch in te zien dat wij een aanvullende dienst verlenen. Het maakt toch niet uit wie en waar je de koper voor je woning vindt?. Gelukkig zijn onze deelnemers heel positief en daar doen wij het tenslotte voor.

Catchbox
Voor informatie kunt u contact opnemen met: Catchbox; Miranda Sonneveld www.catchbox.nl.