Singlereis biedt weinig kans op relatie


OOSTERHOUT, 20090421 -- Singles die voor deze zomer een groepsreis hebben geboekt in de hoop daar een nieuwe partner aan de haak te slaan komen waarschijnlijk van een koude kermis thuis. De kans dat ze aan een singlevakantie een partner overhouden blijkt namelijk te verwaarlozen. Slechts 7 procent ontmoet zijn of haar nieuwe geliefde tijdens eens een vakantie met andere singles. Dit blijkt ondermeer uit een enquête van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Wel verliefd, geen relatie
Het is maar goed dat de meeste singles niet de verwachting koesteren om tijdens een singlevakantie een nieuwe partner tegen het lijf te lopen, want de kans op succes ligt laag. Toch zegt 21 procent van de ondervraagde singles hier voorafgaand aan de reis toch stiekem wel een beetje op te hopen. Hoewel er tijdens de singlereizen geregeld koppeltjes ontstaan (33%) en de deelnemende singles zelf ook wel eens verliefd worden (14%) vloeit hier in slechts 7 procent van de gevallen daadwerkelijk een relatie uit voort.

Reisbeleving centraal
Dat bij singlevakanties de nadruk ligt op het gezamenlijk reizen en beleven en juist niet op het vinden van een partner is de overige 80 procent van de ondervraagden wel duidelijk. Zij pakken dan ook met hele andere verwachtingen de koffers in. Het openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen met eenzelfde (reis)interesse staat ben hen centraal. Sterker nog, ze zeggen zich in het geheel niet bezig te houden met het ontmoeten van een mogelijk nieuwe geliefde. Uiteraard hopen ze wel terecht te komen in een leuk, passend reisgezelschap.

Tevreden single reizigers
De kans om met een potentiële huwelijkspartner van een singlevakantie terug te keren ligt dus tamelijk laag. Gelukkig hebben de meeste reislustige singles hier in het geheel geen last van. Integendeel zelfs. Ze blijken het juist zonder de druk om een date te scoren uitstekend naar hun zin te hebben. Van de singles die al eens eerder met een groepsreis mee zijn geweest (63%) laat vrijwel iedereen weten dit als zeer prettig te hebben ervaren. Zij zouden, zonder uitzondering, graag opnieuw kiezen voor dit type vakantie.





Ingezonden persbericht