Debatcentrum Tumult

Persbericht

Mandela's erfenis
Beleef de Verkiezingen van Zuid-Afrika

Datum: dinsdag 21 april. Tijd: 20.00 uur. Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht. Entree: vrij. Info/reserveren: 030-2332430 / www.tumultdebat.nl.

De afgelopen maanden richtten aanhangers van Mbeki, de in september afgezette president, een nieuwe partij op: Congress of the People, COPE. Deze zal een deel van de ANC stemmen veroveren bij de verkiezingen van 22 april. Wat zijn de oorzaken en, belangrijker, gevolgen van deze politieke verschuiving?

Onder leiding van Bernadette van Dijck, RNTC Europe, spreekt Stephen Ellis, Afrika Centrum Universiteit Leiden. We leggen een live verbinding met correspondenten in Zuid Afrika en muziek wordt verzorgd door dj John.

Debatcentrum TUMULT organiseert in samenwerking met het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD, http://www.nimd.org) en het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP, http://www.publiek-politiek.nl/) een serie Verkiezingscafé's. In deze aflevering wordt de spanning van Election Day van een vreemd land tastbaar voor het Nederlandse publiek. De verkiezingen die nog volgen zijn Europese Unie: vrijdag 29 mei 2009.


Noot voor de redactie/