Sauna Hotstones Vrouwenparochie genomineerd voor Duurzaamheidsprijs


VROUWENPAROCHIE, 20090331 -- Voor de Duurzaamheidsprijs van de provincie Friesland 2009 is Sauna Hotstones in Vrouwenparochie uit in totaal 61 Friese ondernemingen genomineerd, samen met nog drie bedrijven. Friese ondernemingen die op een duurzame manier hun activiteiten uitvoeren kunnen meedingen naar de prijs. Het gaat daarbij niet alleen om een verantwoord energieverbruik, maar in ons geval bijvoorbeeld ook om het gebruik van biologische en ecologisch verantwoorde ingrediënten in de keuken.

Op dinsdag 21 april vindt in de Blokhuispoort de finale verkiezing plaats en natuurlijk hopen wij dat we nummer één worden.
Maar ook als dat niet het geval is: we zijn nu al erg blij met de nominatie. Voor ons betekent dit waardering voor de wijze waarop wij de visie op duurzaam ondernemen met ons bedrijf gestalte geven.

Wat betekent duurzaam ondernemen voor ons bedrijf ?
In het kort: zorgen voor een gezonde financiële situatie, een rechtvaardig sociaal beleid en zorg voor het milieu (de drie p's: profit, people en planet). Het één niet ten koste van het ander !

Zo hebben wij vorig jaar al onze apparatuur vernieuwd, waaronder zwembadfilters en verwarmingselementen. Hierdoor is ons gasverbruik gehalveerd. Daarnaast wordt op dit moment een ecologisch buitenbad aangelegd: een bad gefilterd door speciale planten en geen toevoegingen van zwembadchemicalien. Hiermee is Sauna Hotstones de eerste in Friesland. Rond medio/eind april zal het speciale buitenbad klaar zijn voor gebruik.

Duurzaamheid betekent voor Sauna Hotstones niet alleen een verantwoord energiegebruik, maar bijvoorbeeld ook de keuze van de ingrediënten die wij in ons restaurant gebruiken. Daarbij kan men denken aan biologisch scharrelvlees en biologisch geteelde groenten afkomstig van lokale MKB ondernemers.

Kijk voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid op www.saunahotstones.nl