Ingezonden persbericht


Persbericht

Presentatie Fietsideeënkaart 2009; fietsrouteplanner en nieuwe gids in voorbereiding

Fietsplatform trapt fietsseizoen af op Fiets en Wandelbeurs

Het Landelijk Fietsplatform grijpt de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam RAI aan om het fietsseizoen 2009 een passende aftrap te geven. Traditiegetrouw is de stichting op deze beurs vertegenwoordigd met een stand (11.G.30). Het vizier is gericht op de nieuwe Fietsideeënkaart. Maar ook de projecten in voorbereiding - de nieuwe gids Oeverlandroute en de digitale fietsrouteplanner - passeren de revue.

Fietsideeënkaart 2009
De Fietsideeënkaart is bedoeld voor iedereen die van fietsen houdt en op zoek is naar leuke routes in Nederland. De fietser kan hierop allerlei bewegwijzerde routes vinden: zowel korte rondritten als Landelijke Fietsroutes (LF-routes), die leiden langs de mooiste plekjes van Nederland. Ook de knooppuntnetwerken komen via een handig overzichtskaartje in beeld. De kaart bevat veel praktische informatie, zoals adressen van overnachtingsmogelijkheden en toeristische organisaties. Daarnaast info over fietsverhuur en titels van handige routegidsen en -kaarten. In de editie 2009 is er daarnaast extra aandacht voor fietsrouteplanners.

Nieuwe gids Oeverlandroute
In de reeks LF vakantietochten verschijnt eind april een nieuwe uitgave: de Oeverlandroute. Hierin is de complete LF7 Oeverlandroute opgenomen. De route is op te delen in zes etappes die elk met behulp van andere LF-trajecten wordt aangeboden als een fietslus. Extra in deze uitgave is de aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De reeks LF-vakantietochten is uitgevoerd als handzame fietsmap met een los informatieboekje en dubbelzijdig bedrukte vouwbladen van watervast, onscheurbaar materiaal. Hierop staan topografische kaartuitsneden (schaal 1:100.000), route-informatie en stadsplattegronden.

Recreatieve fietsrouteplanner
De Fietsersbond, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en het Landelijk Fietsplatform sloegen eind 2008 hun handen ineen voor de ontwikkeling van een nieuwe, landelijke fietsrouteplanner voor de recreatieve fietser. Hierbij kan de fietser op basis van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) en knooppuntroutes zelf een eigen, recreatieve fietsroute 'ontwerpen'. In nog geen drie maanden tijd hebben de drie partners een basisversie ontwikkeld. Deze wordt nu onderworpen aan de laatste tests om ervoor te zorgen dat het gebruiksgemak optimaal is. Met Pasen is de nieuwe planner online.

Samenwerking met het NBTC is er ook in bij de Meimaand Fietsmaand. Op 21 april a.s. wordt het startschot voor dit grote landelijke evenement gegeven. Het Fietsplatform verzorgt dan een symposium Zicht op Nederland fietsland 2009, met de resultaten van het onderzoek recreatief fietsen.



Ingezonden persbericht