Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Spoedeisende hulp met gevaar voor eigen leven in Sacred Heart Hospital

Nieuwe serie Scrubs vanaf mei bij Comedy Central

Vanaf 3 mei start het 5e seizoen alweer van Scrubs bij Comedy Central. In het Sacred Heart Hospital gaan de dingen nog steeds niet zoals je als patiënt zou wensen. Arts Johan 'J.D.' Dorian, die er begon als stagiair, probeert zich staande te houden tussen specialisten die hem de vuile klusjes in de schoenen schuiven en hem weinig inzicht bieden in de medische geheimen. Zijn vriend en collega Turk worstelt met dezelfde problemen en samen zoeken ze hun weg tussen terminale patiënten, professoren die hun lunch belangrijker vinden dan een spoedoperatie en verpleegsters die er afleidend goed uitzien.

Nu J.D. in dit nieuwe seizoen arts is in het Sacred Heart ziekenhuis, moet hij met zijn eigen co-assistenten om zien te gaan. Om de druk nog eens te verhogen vindt hij een lijst met dingen die hij voor zijn 30ste bereikt had willen hebben. "But there is no time like the present." Als eerste op zijn lijst staat het lopen van een triatlon. Vol goede moed schrijft J.D zich meteen in. Zijn vriend Turk weet niet of hij wel kinderen wil en probeert zijn vriendin Carla stiekem aan de pil te houden. Ergens in zijn gynaecologielessen heeft hij echter niet goed opgelet, want hij geeft de pillen te pas en te onpas waardoor het vrijen verre van veilig wordt.

Scrubs is een Amerikaanse comedy over een ziekenhuis gemaakt door Bill Lawrence, de maker van de bekende serie Spin City. De show gaat over het professionele en het minder professionele leven van verschillende karakters in een middelgroot ziekenhuis in de Verenigde Staten. Illustratief voor de serie zijn de voice-over in eerste persoon - alsof de kijker hoort wat de karakters denken - en de snelle en absurdistische humor over het leven van een dokter in een ziekenhuis. De serie werd in de Verenigde Staten meerdere malen voor een Emmy en een Golden Globe genomineerd. Ethiek is ver te zoeken in het Sacred Heart Hospital maar de humor daarentegen des te meer!

Bekijk de promo:
http://media.mtvnetworks.nl/video/Comedy/Scrubs.wmv

Kijk voor meer informatie op www.comedycentral.nl


- EINDE BERICHT -