Socialistische Partij

SP: "Verhagen moet afzien van dubbel pensioen"

21-04-2009 * "Maxime Verhagen moet afzien van aanspraken op dubbel pensioen. Dat is ordinaire zakkenvullerij", aldus SP-lijsttrekker Dennis de Jong die de regeling waarvan Nederlandse politici uit het Europees Parlement gebruik kunnen maken stevig bekritiseert. "Op kosten van de burger een vrijwel gratis pensioen voor jezelf opbouwen zonder beleggingsrisico?"

Dubbel pensioen
"Ik eis dat mensen als CDA'er Maxime Verhagen, maar ook VVD'er Toine Manders en D66'er Laurens Jan Brinkhorst openlijk beloven dat ze afzien van hun dubbele pensioen. De Brusselse regels waren en zijn helemaal niet bedoeld om er als Nederlands parlementariër naast je gewone ABP-pensioen nog een extra pensioen bij te hebben. En dat nota bene in een situatie waarin de koopkracht van gewone pensioengerechtigden onder druk staat!"

"Manders nog een graad erger"
Net als de meeste andere Europarlementariërs in deze zittingsperiode ziet ook de SP af van deelname aan de dubbele pensioenvoorziening. "VVD'er Toine Manders is zelfs nog een graad erger dan Verhagen. Hij maakt wel gebruik van de luxe-regeling en verdedigt het alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat maakt hem een onbeschaamde zakkenvuller". De SP verzet zich tegen voorstellen die komende donderdag in het Europees Parlement in Straatsburg aan de orde komen om de ontstane tekorten van dit pensioenfonds aan te vullen met belastinggeld uit het EP-budget.