ABP


Imagem Music koopt rechten van Rodgers & Hammerstein en wordt 's werelds grootste onafhankelijke muziekuitgeverij.

Imagem Music Group, het investeringsfonds dat pensioenfonds ABP en CP Masters BV, een van de grootste onafhankelijke muziekuitgeverijen in Europa, hebben opgezet voor investeringen in muziekuitgaverechten, heeft een overeenkomst gesloten met The Rodgers & Hammerstein Organization (RHO) om de rechten op de songs en musicals van de legendarische Rodgers & Hammerstein te verwerven.

Met de transactie verwerft Imagem Music de status van grootste onafhankelijke muziekuitgeverij ter wereld en verstevigt het zijn positie als eigenaar van theater- en filmproducties.

RHO bezit de rechten op de populairste theater- en filmmusicals ter wereld, waaronder OKLAHOMA!, SOUTH PACIFIC, THE KING AND I en THE SOUND OF MUSIC. De musicals bevatten Amerikaanse songklassiekers als "Oh, What a Beautiful Mornin'", "My Favorite Things" en "You'll Never Walk Alone".

De catalogus van RHO beslaat meer dan 12.000 songs, 900 concertstukken, 200 tekstschrijvers en 100 musicals, waaronder werken van Irving Berlin en Rodgers & Hart, zoals "White Christmas", ANNIE GET YOUR GUN en "The Lady is a tramp". RHO is in constructieve onderhandeling met Andrew Lloyd Webber's Really Useful Group ten einde de vertegenwoordiging van zijn musicals in Noord Amerika voort te zetten, waaronder CATS, EVITA en JOSEPH AND THE AMAZING TECHNICOLOR DREAMCOAT.

Lees het persbericht, (PDF, 73Kb)