Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 20 april 2009|



1. Jaarekening 2008 en ontwerpbegroting Natuur- en Recreatieschap Nationaal Park de Biesbosch
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben ingestemd met de jaarrekening 2008 en de ontwerpbegroting 2010 van het Natuur- en recreatieschap Nationaal Park de Biesbosch.Tevens worden de bijdragen voor 2009 en 2010 voorlopig vastgesteld en de bijdrage voor 2008 defintief.

2. Externe veiligheid
GS hebben de vierde fase van het Provinciaal saneringsprogramma externe veiligheid inrichtingen vastgesteld. Doel is om te bezien of en hoe bedrijven die grote hoeveelheden toxische stoffen en brandbare stoffen opslaan, moeten worden gesaneerd.

3. Organisatiemodel Biesbosch en Beleidsplan Recreatie en Toerisme
Voor de uitvoering van het Beleidsplan Recreatie en Toerisme in de Biesbosch hebben Gedeputeerde Staten voor de periode 2009 - 2010 een bedrag van E 275.000 beschikbaar gesteld. De statencommissie voor Ruimte en Milieu wordt hiervan in kennis gesteld. Ook wordt de statencommissie geïnformeerd over de organisatorische ontwikkelingen die moeten leiden tot de instelling van een parkschap de Biesbosch op 1 juli 2010.

4. Sociaal economisch advies
De provincie wordt in haar sociaal-economisch beleid geadviseerd door de Sociaal Economische Raad (SER) Brabant. De provincie vraagt de SER in het komende jaar advies over sociaal-economische ontwikkelingen, campusbeleid en werklocaties van de toekomst, Provinciaal Waterplan, Infrastructuur van de toekomst, WABO en jeugdwerkloosheid.

5. Verlenging proef NS Nachtnet
De proef met het Brabants NS-Nachtnet kan mogelijk verlengd worden. Gedeputeerde Staten gaan de mogelijkheid onderzoeken om deze proef met een jaar te verlengen en de dienstregeling te optimaliseren. Dit schrijven zij in een brief aan betrokken gemeenten.

6. N629
De provincie wacht het standpunt van de gemeenten Oosterhout en Dongen af als het gaat over het voorkeursalternatief voor deze weg. Dit antwoorden GS op vragen van de SP-fractie over de N629.

7. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Bergen op Zoom voor het realiseren van een bedrijfswoning en het vestigen van een aannemers/timmerbedrijf; de gemeente Breda voor oefenveld en plaatsen van lichtmasten i.v.m. trainingen en wedstrijden in avonduren; de gemeente Heeze-Leende voor de bouw van twee woningen en splitsing van een bestaande woning in twee woningen, Pastoor Thijssenlaan 58, Sterksel; de gemeente Lith voor legalisatie splitsing perceel, sloop en vervangende nieuwbouw van een dubbele woning, Oijense Bovendijk 12-14, Lith; de gemeente Oss voor het verbouwen en uitbreiden van het clubhuis van korfbalvereniging TOG in Overlangel; de gemeente Steenbergen, Herengoed, Kruisland; de gemeente Valkenswaard voor de bouw van een tijdelijk clubgebouw, Mgr. Smetsstraat 45.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Zwaaikom van de gemeente Oosterhout, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Bloemenbuurt Zuid van de gemeente Eindhoven, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Hooiberg fase 2, deel 1 (Rijsbergen) van de gemeente Zundert, hebben het bestemmingplan Kom Andel van de gemeente Woudrichem gedeeltelijk goedgekeurd, hebben goedkeuring verleend aan 1e herziening bestemmingsplan Schoonveld van de gemeente Vught, hebben het bestemmingsplan Bakelse Plassen 2008 gemeente Gemert-Bakel gedeeltelijk goedgekeurd, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Oliviersweg van de gemeente Oisterwijk, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Kom Reusel van de gemeente Reusel-De Mierden, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Centrumgebied Waalwijk van de gemeente Waalwijk, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Erp, herziening Kerkstraat 28-34 van de gemeente Veghel, hebben het bestemmingsplan Bedrijventerrein GDC-Noord van de gemeente Eindhoven geeltelijk goedgekeurd, hebben het bestemmingsplan Bollenhoef van de gemeente Aalburg goedgekeurd, hebben het bestemmingsplan Meeuwen van de gemeente Aalburg goedgekeurd, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Piekenhoef Berghem, partiële herziening 1-2007 van de gemeente Oss, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan De Muntel-De Vliert van de gemeente 's-Hertogenbosch, hebben het bestemmingsplan KindZorgCentrum Maarheze van de gemeente Cranendonck goedgekeurd en hebben goedkeuring verleend aan het bestemmingsplan Willy van den Berkstraat Noord van de gemeente Heusden.

---- --