Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe introduceert nieuw framework voor de ontwikkeling van mediaspelers 'Strobe' vereenvoudigt levering van gepersonaliseerde online mediaspelers voor content owners

Amsterdam, 21 april 2009 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft tijdens NAB 2009 een nieuw software-framework geïntroduceerd voor het ontwikkelen van mediaspelers. Dit framework, dat de codenaam 'Strobe' meekrijgt, breidt de mogelijkheden van het Adobe® Flash® Platform verder uit. Strobe helpt bij het vestigen van een open industriestandaard voor mediaspelers en levert softwarecomponenten die direct inzetbaar zijn om de ontwikkeling van gepersonaliseerde mediaspelers te stroomlijnen. Hierdoor besparen contentuitgevers tijd die zij spenderen aan het creëren van hun eigen playback-technologieën. Met het framework kunnen ontwikkelaars die de Flash-technologie gebruiken, snel en eenvoudig rijke functionaliteit - zoals advertenties, meting en tracering van gebruikers en sociale netwerkintegratie - toevoegen aan nieuwe gepersonaliseerde mediaspelers die gepersonaliseerd kunnen worden voor individuele content owners.

Strobe breidt Adobe's ondersteuning uit voor vrije toegang tot Flash Platform-technologieën. Daarnaast stimuleert Strobe de creatie van mediaspelers door het voor ontwikkelaars mogelijk te maken om plug-and-play softwarecomponenten van Adobe en externe ontwikkelaars te installeren. Het open en uit te breiden framework gaat deel uitmaken van de standaard ontwikkelinstrumenten van Adobe. Het zorgt ervoor dat ontwikkelaars binnen het Adobe Flash Platform-ecosysteem onderdelen in mediaspelers kunnen gebruiken die rijke functionaliteit toevoegen zoals advertenties, meting en tracering van gebruikers en sociale netwerkintegratie. Content owners kunnen er zeker van zijn dat hun programmering de grootst mogelijke online doelgroep bereikt, doordat Strobe gebruik maakt van de voordelen van het Flash Platform. Het nieuwe Strobe framework werkt volgens de visie van het Open Screen-project. Dit is een industriebreed initiatief om een consistente runtime-omgeving te leveren aan desktops, televisies, mobiele telefoons en consumentenelektronica.

"We bieden met Strobe een open framework waarmee mediabedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten, het creëren van mooie content die iedereen wil zien. Mediabedrijven verliezen momenteel namelijk veel tijd door hun videospelers zelf vanaf de grond op te bouwen", zegt Jim Guerard, vice president en general manager Dynamic Media bij Adobe. "Adobe zet zich volledig in om webinnovatie te stimuleren. Met Strobe helpen we ontwikkelaars en mediabedrijven door het bieden van een open framework voor mediaspelers, zodat zij zich kunnen richten op het ontwikkelen en leveren van en het verdienen aan content waardoor zij hun online media-inspanningen kunnen uitbreiden."

"Omniture ziet een stijgende lijn in het gebruik van rijke media bij klanten. Samen met die stijgende lijn is er de behoefte ontstaan om een duidelijker beeld te krijgen wat voor een effect rijke media heeft op de Return on Investment. Onze klanten vragen ons hoe zij het gebruik van rijke media kunnen optimaliseren. Onze relatie met Adobe helpt ons om deze vraag te beantwoorden", zegt John Mellor, executive vice president of Corporate Strategy and Business Development bij Omniture. "Adobe's Strobe zorgt ervoor dat Omniture gebruik kan maken van belangrijke functionaliteit zoals diepteanalyses, waardoor wij kunnen aangeven hoe klanten omgaan met content. Met deze kennis kunnen wij onze klanten helpen om relevante en gepersonaliseerde ervaringen te creëren op dit boeiende, nieuwe platform."

Strobe vergroot het bereik en de mogelijkheden van het Adobe Flash Platform, de nummer één technologie voor video op het web. Volgens comScore Media Metrix wordt ongeveer 80 procent van alle online video's wereldwijd geleverd via de Adobe Flash-technologie. Adobe Flash Player is al geïnstalleerd op 98 procent van alle desktops met internetverbinding en geeft kijkers toegang tot rijke content zonder extra software te downloaden.

Prijzen en beschikbaarheid
Strobe zal vanaf de tweede helft van 2009 gratis beschikbaar zijn. Meer informatie is te vinden op www.adobe.com/go/strobe .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2009/NAB_Strobe_FINA.pdf

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-introduceert-nieuw-framework-voor-de-ontwikkeling-van-mediaspelers/n/4157