Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco en NetApp bieden samen gevirtualiseerd dynamisch datacenter NetApp levert Unified Storage Architecture voor Cisco Unified Computing System

Schiphol-Rijk, 21 april 2009 - NetApp (NASDAQ: NTAP) en Cisco werken samen om klanten te voorzien van dynamische unified datacenter-oplossingen. Deze zijn gebaseerd op Cisco's Unified Computing System en NetApp® Unified Storage Architecture. Cisco en NetApp certificeren de gecombineerde oplossing gezamenlijk. Daarnaast verzorgen zij gezamenlijk de klantondersteuning en marketingactiviteiten.

Het Cisco Unified Computing System verenigt computer, netwerk, storage-toegang en virtualisatiebronnen in een samenhangende nieuwe datacenter-architectuur. Dit stelt klanten in staat om de vaak met datacenter-virtualisatie geassocieerde complexiteit te reduceren, kosten te verlagen en de beschikbare bronnen optimaler te benutten. NetApp gaat via Cisco Validated Design flexibele en krachtige storage-oplossingen leveren voor het Cisco Unified Computing System. Deze worden getest op interoperabiliteit in gevirtualiseerde datacenter-omgevingen.

Klanten profiteren van het unified storage-model in het gehele NetApp-productportfolio, applicatie-integratietechnologieën zoals de NetApp SnapManager®-productsuite en geavanceerde storage-efficiëntiemogelijkheden. Hiermee kunnen klanten de ruwe storage-eisen terugdringen, kosten verlagen, het gebruik in gevirtualiseerde omgevingen verbeteren en administratieve taken vereenvoudigen. Daarnaast vormt NetApp's marktleiderschap in Ethernet storage-technologie een aanvulling op het Cisco Unified Computing System, dat gebaseerd is op een 10Gb per seconde Unified Fabric dat Fibre Channel over Ethernet (FCoE) ondersteunt.

Cisco en NetApp participeren ook in gezamenlijke marketingactiviteiten, zoals de 'Virtualised Dynamic Data Center Roadshow' die meerdere steden aandoet. Ook VMware en een selecte groep andere integratiepartners verlenen hieraan hun medewerking. NetApp participeert tevens in Cisco's Data Center for Future-programma. Beide programma's zijn er op gericht klanten te informeren over het datacenter-aanbod van NetApp en Cisco.

"Nu steeds meer klanten overstappen op een gevirtualiseerde infrastructuur groeit de vraag naar nieuwe storage-, computing- en netwerkoplossingen. Deze zijn benodigd om de transitie naar een volledig dynamisch datacenter te maken", zegt Tom Georgens, president en chief operating officer van NetApp. "Onze langdurige samenwerking met Cisco stelt klanten in staat om hun gevirtualiseerde omgeving optimaal te benutten. Via een gezamenlijk en schaalbaar platform bieden we hen efficiënte en gestroomlijnde oplossingen."

"Zeker in de huidige economische omgeving zijn klanten op zoek naar vereenvoudiging van activiteiten, kostenverlaging en efficiëntieverhoging in hun datacenters. Deze eigenschappen worden nog belangrijker bij de overgang naar het gevirtualiseerde datacenter", zegt Mario Mazzola, senior vice president Server Access and Virtualization business unit bij Cisco. "Wij hechten er veel waarde aan om samen met NetApp klanten de basis te leveren voor een volledig gevirtualiseerd en unified datacenter. Met zijn Unified Storage Architecture completeert NetApp het Cisco Unified Computing System. Dit helpt veel van onze klanten bij het realiseren van alle voordelen van het dynamische datacenter."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp
NetApp creëert innovatieve storage- en datamanagement-oplossingen die u helpen bij het realiseren van doorbraken en buitengewone kostenbesparingen opleveren. Ontdek hoe wij bedrijven wereldwijd helpen sneller en verder te gaan op www.netapp.com

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider in netwerken die de manier waarop mensen verbinden, communiceren en samenwerken transformeert. Informatie over Cisco is te vinden op www.cisco.com . Voor meer nieuws, bezoek newsroom.cisco.com .

Voor verdere persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NetApp/Cisco-en-NetApp-bieden-samen-gevirtualiseerd-dynamisch-datacenter/n/4161 of contact opnemen met Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Robert Jan Dullaart, NetApp: Tel: 020-503 9600
E-mail: robertjan.dullaart@netapp.com