Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe toont nieuwe broadcast-initiatieven op NAB

Amsterdam, 21 april 2009 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) heeft tijdens NAB technologische ontwikkelingen voor video en dynamische media getoond die het creëren en leveren van content op desktops, televisies en mobiele apparaten verbeteren. Adobe introduceert Adobe® Flash® Platform voor de digitale huiskamer, een geoptimaliseerde implementatie van de Flash-technologie voor consumentenelektronica (zie apart persbericht). Daarnaast heeft Adobe een nieuw software-framework gepresenteerd onder de codenaam Strobe. Dit framework draagt bij aan een open industriestandaard voor mediaspelers (zie apart persbericht).

Verder biedt Adobe op NAB een preview van Adobe Story. Dit is een nieuwe online en offline softwareapplicatie om samen scripts te schrijven. Adobe Story is bedoeld voor de film- en broadcast-industrie. Op dit moment is de applicatie in de eerste fase van ontwikkeling. Het sluit aan op de pre-productiefase van video-workflows en wordt geïntegreerd met andere Adobe-producten, als onderdeel van de Creative Suite®-familie.

"Adobe's klanten en partners verleggen continu de grenzen van 'storytelling' en zoeken naar nieuwe technologieën om content op nieuwe en aantrekkelijke manieren aan te bieden aan een steeds groter publiek", zegt Jim Guerard, vice president en general manager Dynamic Media bij Adobe. "Adobe biedt creatieve instrumenten die rijke media-workflows stroomlijnen. Hierdoor kunnen broadcasters en mediabedrijven consistente en aantrekkelijke ervaringen creëren en leveren op het beeldscherm, online en op apparaten."

Adobe heeft ook versie 4.1 van Adobe Premiere® Pro CS4 aangekondigd. Dit is een gratis update voor gebruikers van Adobe Premiere Pro CS4. De update verbetert de compatibiliteit met RED-camera's en biedt daardoor meer controle over RAW settings wanneer deze gekoppeld zijn aan een vernieuwde RED plug-in, die vanaf mei beschikbaar is op RED.com. Daarnaast biedt Adobe Premiere Pro CS4 4.1 interoperabiliteit met Avid Media Composer-software door een aantal software updates. Hierdoor is het mogelijk om Avid-projecten te importeren zonder dat mediabestanden opnieuw vastgelegd moeten worden. Naast vele andere belangrijke verbeteringen, bevat versie 4.1 aanpassingen om full HD-workflows te ondersteunen op gerenommeerde post-productie hardware, inclusief AJA, Blackmagic en Matrox videokaarten. Adobe Premiere Pro 4.1 wordt eind mei verwacht op www.adobe.nl.

Grote mediabedrijven en bekende broadcasters die vanuit de hele wereld NAB bezoeken, selecteren Adobe's video-oplossingen voor het creëren en leveren van hoge kwaliteit dynamische media-ervaringen. Met Adobe Creative Suite 4 Production Premium biedt Adobe een complete oplossing voor creatieve professionals die video, audio en interactieve media van wereldklasse ontwikkelen. Het Adobe Flash Platform is de nummer één technologie voor het leveren van video op het web. Volgens comScore Media Metrix wordt ongeveer 80 procent van alle online video's geleverd met gebruik van de Adobe Flash-technologie. Adobe Flash Player is al geïnstalleerd op 98 procent van alle met internet verbonden desktops en biedt kijkers toegang tot rijke content zonder extra software te downloaden.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2009/NAB_Umbrella_FI.pdf

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-toont-nieuwe-broadcast-initiatieven-op-NAB/n/4156