Gemeente Amsterdam



Persbericht

Aan de redacties en correspondenten

Datum 21 april 2009
Kenmerk 072

Gemeente Amsterdam maakt informatie voor
ondernemers toegankelijker
Website www.amsterdam.nl/ondernemen officieel van start

De gemeente ondersteunt ondernemers met dienstverlening, bijvoorbeeld door het verlenen van vergunningen en subsidies, het verstrekken van kredietfaciliteiten of het begeleiden van startende ondernemers. Omdat er veel informatie beschikbaar is, is het voor ondernemers soms moeilijk om de juiste informatie te vinden. Om dat eenvoudiger te maken heeft de gemeente Amsterdam een digitaal ondernemersloket geopend, de website www.amsterdam.nl/ondernemen.

Op www.amsterdam.nl/ondernemen kunnen ondernemers met behulp van 'slimme' digitale aanvraagformulieren zien welke vergunningen ze nodig hebben als ze bijvoorbeeld een horecabedrijf willen beginnen, een evenement willen organiseren of werkzaamheden willen uitvoeren in de openbare ruimte. En ze kunnen de benodigde vergunningen meteen aanvragen.

Verder is op de website ook een pagina te vinden met informatie over alle Amsterdamse en landelijke regelingen die in het leven geroepen zijn om de huidige crisis het hoofd te bieden. Hier vinden ondernemers die daar behoefte aan hebben bijvoorbeeld de aan de crisis aangepaste dienstverlening van de Ondernemershuizen en de maatregelen van de Kamer van Koophandel en MKB-Amsterdam.

Met het bedrijfsleven is goed gekeken naar het eenvoudiger maken van de informatie. Zo heeft de gemeente nieuwe regelgeving in voorbereiding voor het uitvoeren van 'werken in de openbare ruimte' (WIOR) waarover nauw overleg is geweest met Bouwend Amsterdam. De formulieren die bij de nieuwe regelgeving horen zijn ook tot stand gekomen door er samen aan te werken.

Ook de Kamer van Koophandel en MKB-Amsterdam ondersteunen het initiatief van de gemeente. De website is een goed extra kanaal met informatie die ondernemers nodig hebben om hun onderneming te leiden. Ook de KvK, die informatie biedt aan ondernemers en MKB-Amsterdam, die de belangen van ondernemers behartigt, bieden op hun websites specifieke tips en informatie voor ondernemers.

Pb-072