Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Flash Platform nu ook voor TV, set-top box en Blu-ray-speler OEM-partners, kabelmaatschappijen en contentpartners omarmen het Adobe Flash Platform

Amsterdam, 21 april 2009 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft tijdens NAB bekendgemaakt het Adobe® Flash® Platform uit te breiden naar consumentenelektronica met internetverbinding. Het platform wordt met een geoptimaliseerde implementatie van de Flash-technologie uitgerold naar televisies, set-top boxen, Blu-ray-spelers en andere apparaten in de digitale huiskamer. Hiermee krijgen consumenten in de huiskamer toegang tot high definition (HD)-video en rijke media. Belangrijke System on Chips (SoC)-fabrikanten, OEM's, kabelmaatschappijen en contentaanbieders hebben ondersteuning van de geoptimaliseerde Flash-technologie toegezegd. Onder deze partijen zijn Atlantic Records, Broadcom, Comcast, Disney Interactive Media Group, Intel, Netflix, STMicroelectronics, The New York Times Company, NXP Semiconductors en Sigma Designs. Het Adobe Flash Platform voor de digitale huiskamer is per direct beschikbaar voor OEM's. De eerste apparaten en SoC-platforms die de geoptimaliseerde Flash-technologie ondersteunen zijn naar verwachting in de tweede helft van 2009 leverbaar.

Het Adobe Flash Platform voor de digitale huiskamer maakt de levering van HD-webvideo's op consumentenelektronica via het Flash Video (FLV)-bestandsformaat mogelijk. Consumenten kunnen genieten van rijke, interactieve kijkervaringen en indrukkende nieuwe manieren om HD-content te bekijken via televisie. Op Flash-technologie gebaseerde applicaties stellen gebruikers in staat om snel te schakelen tussen televisieprogramma's en webcontent buiten de internetbrowser. Met de geoptimaliseerde implementatie van de Flash-technologie kunnen contentaanbieders hun bereik uitbreiden naar miljoenen apparaten in de digitale huiskamer. Hierdoor kunnen kabelmaatschappijen en ontwikkelaars van consumentenelektronica nieuwe diensten en krachtige gebruikersinterfaces ontwikkelen die indrukwekkende ervaringen bieden.

"Het Adobe Flash Platform voor de digitale huiskamer zal de manier waarop we content via televisie bekijken ingijpend veranderen", zegt David Wadhwani, general manager en vice president, Platform Business Unit bij Adobe. "Consumenten willen toegang tot hun favoriete op Flash-technologie gebaseerde video's, applicaties, diensten en andere rijke webcontent via verschillende beeldschermen. We kijken ernaar uit om deze nieuwe ervaringen samen met partners te ontwikkelen en content consistent aan te bieden via verschillende apparaten. Dit ongeacht of consumenten deze bekijken via hun desktop, mobiele telefoon of televisie."

Belangrijke partners kondigen ondersteuning aan voor de geoptimaliseerde Flash-technologie voor consumentenelektronica: "Als nieuwe deelnemer aan het Open Screen Project deelt Disney Adobe's visie wat betreft het uitbreiden van HD-video en rijke ervaringen naar verschillende beeldschermen", zegt Bud Albers, CTO en executive vice president bij Disney Interactive Media Group. "Op Adobe Flash Platform gebaseerde applicaties en diensten spelen een belangrijke rol bij het aanbieden van de nieuwste Disney-content via het web, mobiele telefoons en andere consumentenelektronica. Als vooraanstaand innovator op het gebied van media en entertainment zijn we erg enthousiast over de komst van Flash-gebaseerde applicaties en diensten naar de televisie."

"Intel en Adobe werken al sinds lange tijd samen en hebben gezamenlijk de Flash-technologie geoptimaliseerd voor de Intel Media Processor CE 3100. Dit is het eerste apparaat in een nieuwe serie speciaal voor de consumentenmarkt ontwikkelde Intel System-on-Chips-apparaten", zegt William O. Leszinske Jr., general manager van Intel's Digital Home Group. "Als een actieve deelnemer aan het Open Screen Project zien we de waarde van het uitbreiden van rijke, Flash-gebaseerde webcontent en applicaties naar een breed scala aan apparaten in je zak, op schoot, op kantoor en nu ook in je huiskamer. We zijn enthousiast over het integreren van de geoptimaliseerde Flash-runtime in digital home-platforms die gebruik maken van Intel's SoC. Het gaat hierbij onder meer om set-top boxen, high-definition digitale televisies, Blu-ray-spelers en andere AV-apparaten."

"De New York Times werkt graag met Adobe aan het Open Screen Project", zegt Michael Zimbalist, vice president Research and Development Operations bij The New York Times Company. "De uitbreiding van de Flash-technologie naar consumentenelektronica is een belangrijke stap in het consistent aanbieden van applicaties via verschillende beeldschermen. Het zal de Times Company helpen om nieuws, informatie en mulitmedia van hoge kwaliteit direct in de digitale huiskamer te leveren."

Het leveren van Flash-technologie op consumentenelektronica sluit aan bij de visie van het Open Screen Project, een breed initiatief om een consistente gebruikerservaring op verschillende apparaten te leveren. Het in mei 2008 aangekondigde initiatief heeft tot doel om webcontent en losstaande applicaties aan te bieden via televisies, desktops, mobiele apparaten en andere consumentenelektronica, gebruikmakend van de mogelijkheden van het Adobe Flash Platform. Ga voor meer informatie naar www.openscreenproject.org.

Over Flash Platform
Het Adobe Flash Platform vormt een compleet systeem van geïntegreerde tools, modellen, clients en servers om webapplicaties, content en video te ontwikkelen die consistent draaien op verschillende besturingssystemen en apparaten. Adobe Flash Player-content bereikt meer dan 98 procent van de desktops met internetverbinding en de Adobe Flash-technologie vormt het nummer één platform voor video op het web. Daarnaast leverde de Flash-runtime in 2008 op Flash-technologie gebaseerde content op bijna 40 procent van de nieuwe mobiele telefoons en -apparaten. Ga voor meer informatie over het Adobe Flash Platform naar www.adobe.com/flashplatform.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.com.

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/apr2009/NAB_digital_hom.pdf

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-Flash-Platform-nu-ook-voor-TV-set-top-box-en-Blu-ray-speler/n/4155

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385