Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amstelveen, april 2009

Hotel aan de kust populair in de meivakantie

De Nederlander brengt dit jaar de meivakantie het liefst door aan de kust. De Veluwe en Antwerpen volgen als tweede en derde keuze voor een hotelovernachting.

Dit blijkt uit onderzoek op basis van duizenden hotelboekingen voor de meivakantie, bij reissite Weekendjeweg.nl. Opvallend in vergelijking tot 2008 is de zichtbare groei in de hotelovernachtingen binnen Nederland. Waar vorig jaar vier Nederlandse regio's in de top 10 van bestemmingen stonden, zijn dat er dit jaar liefst zes. Den Haag en Utrecht zijn de nieuwe binnenkomers in de meivakantie top 10.

"Wij analyseren continu welke bestemmingen populair zijn bij onze gasten. Zodoende kunnen wij ons aanbod daar goed op afstemmen", stelt Ed Trentelman, woordvoerder van Weekendjeweg.nl. "Het feit dat Nederlanders nu dichter bij huis blijven, komt toch omdat men geen grote uitgaven wil doen in deze onzekere tijden. Daarnaast is de gemiddelde kamerprijs aanzienlijk gedaald. Voor een hotel aan de kust, tijdens de meivakantie, kost een weekendje weg voor twee personen incl. ontbijt 170 euro. Vorig jaar lag dit nog op 193 euro tijdens de meivakantie."

Top 10 hotelbestemmingen

Strand/Kust 9,8%

Veluwe 8,0%

Antwerpen en omgeving 6,0%

Parijs en omgeving 5,2%

Eindhoven en omgeving 4,7%

Brussel en omgeving 4,1%

Maastricht en omgeving 4,0%

Den Haag en omgeving 3,6%

Utrecht 2,9%

Berlijn en omgeving 2,9%

Noot: percentages op basis van boekingen voor de meivakantie

Over Weekendjeweg.nl
Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2007 werden 405.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van 63,5 miljoen euro. In een jaar tijd gingen 1.175.000 passagiers via een van onze sites op een korte vakantie.

Weekendjeweg.nl is de bekendste site, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl en BungalowTrips.nl. Vanaf 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken. Bookit is sinds 2005 onderdeel van Holidaybreak PLC, een Europese groep van vakantieaanbieders.