Ingezonden persbericht


LaCie introduceert drie geavanceerde opslagcombinaties


· Drie nieuwe opslagcombinaties van de LaCie 4big Quadra tot maximaal 32 TB
· Overdrachtsnelheid tot maximaal 700 MB/s
· Ideaal voor bewerking van uncompressed HD-content
· Energie zuinig en fluisterstille werking
· Demo opstelling van 48 4big Quadra's op NAB-show in Las Vegas
· Advance Care Option voor omruilservice tot 3 jaar na aankoop

Parijs, 21 april 2009 - LaCie lanceert drie nieuwe opslagcombinaties van de LaCie 4big Quadra: de LaCie 4big Quadra Bundle. Gebruikers kunnen 4big Quadra's op drie verschillende manieren combineren met als resultaat opslagcapaciteit en overdrachtsnelheid op maat. De nieuwe productsamenstellingen zijn bij uitstek geschikt voor creatieve professionals die behoefte hebben aan een snelle, grote en betrouwbare gegevensopslag. De LaCie 4big Quadra Bundle staat garant voor een gigantische opslagcapaciteit van maximaal 32 TB en supersnelle overdrachtsnelheden tot 700 MB/s. Daarnaast introduceert LaCie een LaCie 4big Quadra met 8 TB-opslagcapaciteit. Gebruikers kunnen deze nieuwe schijf opnemen in de LaCie 4big Quadra Bundle.

De LaCie 4big Quadra is de meest complete RAID-oplossing op de markt met vier slots, vier hot-swappable schijven en zeven RAID-modi inclusief RAID 0 en RAID 5. Het is mogelijk om twee of meer LaCie 4big Quadra-schijven te combineren* en deze via eSATA - met een LaCie eSATA II PCI Express Card - te verbinden. Zo profiteren gebruikers van de krachtigste RAID-configuratie op de markt. De LaCie 4big Quadra Bundle biedt hen de keuze uit verschillende combinaties. Zo kunnen gebruikers twee LaCie 4big Quadra's combineren tot één opslagapparaat met 8 TB-capaciteit en overdrachtsnelheid van maximaal 400 MB/s. Of ze koppelen vier LaCie 4big Quadra's: op deze manier krijgen ze de beschikking over een schijf met maar liefst 32 TB-capaciteit met snelheden tot 700 MB/s.

"Door de opkomst van HD en uncompressed HD-content worden creatieve professionals steeds afhankelijker van opslagoplossingen die uitwisselbaar zijn met de applicaties die ze dagelijks gebruiken. Voorbeelden van dergelijke applicaties zijn Adobe Première en Apple Final Cut Pro. Daarnaast hebben creatieve professionals behoefte aan oplossingen die uitstekende prestaties combineren met een grote opslagcapaciteit en waterdichte gegevensbescherming", zegt Arnaud Prézelin, LaCie Product Manager Creative Pro Solutions. "LaCie biedt professionals nu de mogelijkheid om vier LaCie 4big Quadra's samen te voegen tot één RAID 50 array. De LaCie 4big Quadra Bundle biedt ze de best beschikbare prestaties tegen een scherpe prijs."

Bij elke LaCie 4big Quadra Bundle biedt LaCie een eSATA II PCI Express Card van 3 GB/s met vier poorten en een LaCie Rescue Kit (alleen bij de Bundles die bestaan uit vier 4 TB- en vier 8 TB-schijven). Deze kit omvat een reserve harddisk en stroomkabel. De kit biedt uitkomst bij algemene opslagproblemen met mogelijkheden voor eenvoudig onderhoud, hot-swappable schijfvervanging en automatische wederopbouw van het opslagsysteem.

8 TB LaCie 4big Quadra Bundle:

· 2 x 4 TB LaCie 4big Quadra, LaCie eSATA II PCI Express Card 3 GB/s - vier poorten. 16 TB LaCie 4big Quadra Bundle:

· 4 x 4 TB LaCie 4big Quadra, LaCie eSATA II PCI Express Card 3 GB/s - vier poorten en LaCie Rescue Kit. 32 TB LaCie 4big Quadra Bundle:

· 4 x 8 TB LaCie 4big Quadra, LaCie eSATA II PCI Express Card 3 GB/s - vier poorten en LaCie Rescue Kit.

De LaCie 4big Quadra Bundle onderscheidt zich duidelijk van traditionele RAID-combinaties. De LaCie-oplossing is geoptimaliseerd met het oog op maximale efficiency. Zo heeft LaCie de opslagoplossing voorzien van een automatische stand-bystand. Dit resulteert in energiebesparingen tot maar liefst tachtig procent vergeleken met standaard-RAID-combinaties met vier slots. Daarnaast is de Bundle ideaal voor werkomgevingen waar rust een must is. De oplossing is namelijk uitgerust met het bijzonder betrouwbare Noctua-koelingssysteem. Dit maakt de LaCie 4big Quadra Bundle tot vijftig procent stiller dan vergelijkbare systemen. De aluminium behuizing is ontworpen door de bekende designer Neil Poulton. Bovendien is de oplossing synoniem voor ruimtebesparing. De LaCie 4big Quadra Bundle is namelijk stapelbaar.

De LaCie 4big Quadra Bundle is tevens ideaal voor serverback-up. Daarom levert LaCie de oplossing met Genie Backup Manager Pro voor Windows en met Intego Backup Manager Pro voor Mac. Daardoor ondersteunt de nieuwe LaCie-schijf maatwerkback-ups en systeemherstel.

NAB 4big Bundle Demo
Tijdens de NAB-show in Las Vegas, 20-23 april 2009, presenteert LaCie een opvallende structuur met 48 LaCie 4big Quadra's. Daarnaast demonstreert LaCie ongeëvenaarde eSATA overdrachtsnelheden van de LaCie 4big Bundle ondersteund door de AJA Kona System-test. Bezoek LaCie op stand #SL12711.

Prijs en beschikbaarheid

De LaCie 4big Quadra Bundle is per direct beschikbaar via de LaCie Store Online, LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partners.
· LaCie 4big Quadra Bundle 8TB inclusief PCI eSATA card - 1.652 euro exclusief btw.
· LaCie 4big Quadra Bundle 16TB inclusief PCI eSATA card en rescue kit - 3.304 euro exclusief btw.
· LaCie 4big Quadra Bundle 32TB inclusief PCI eSATA card en rescue kit - 6.610 euro exclusief btw.

De garantie op deze producten kan worden uitgebreid met Advance Care Option voor een snelle omruilservice tot drie jaar na aankoop.