Gemeente Delft

Onthulling bijzonder verkeersbord voor Simon Carmiggeltschool

De beste Delftse verkeersleerling van 2009 zit op basisschool Simon Carmiggelt, in Tanthof-Oost. Wethouder Anne Koning komt daarom vrijdag 26 april om 10.30 uur op deze school de wisseltrofee van de verkeersquiz onthullen. Deze trofee is een speciaal verkeersbord, met de tekst 'Op deze school zit de beste verkeersleerling van Delft'.

Op 31 maart jl. streed Margriet Klinckhamers samen met andere leerlingen uit groep 7 van Delftse basisscholen om de felbegeerde titel 'de beste verkeersleerling van Delft'. Uiteindelijk wist zij de meeste van de moeilijke vragen goed te beantwoorden. Ze verdiende hiermee een fiets, waarmee ze veilig door Delft kan fietsen. Voor haar klas won ze een klassenuitje met een maximale waarde van ¤ 750..

De school krijgt nu de wisseltrofee, een speciaal verkeersbord. Tot voor kort stond het bord op het schoolplein van basisschool Het Mozaïek; vorig jaar won Yannick Prade de Verkeersquiz.

De verkeersquiz werd georganiseerd door gemeente Delft en is onderdeel van het project 'Kinderen veiliger door Delft'. Dit project heeft als doel kinderen sneller zelfstandig en veilig te laten deelnemen aan het verkeer. Niet alleen routes naar scholen worden aangepakt. Ook voorlichting, voorzieningen als extra fietsenstallingen, verkeerseducatie en inzet van verkeersouders moeten de veiligheid vergroten en het autogebruik naar en van school of sportclub terugdringen.

Noot voor de redactie (