VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 21 april
2009/029/CA

Interdisciplinair instituut voor onderzoek naar gezondheid en zorg

EMGO+: een interfacultaire injectie voor het EMGO instituut

'Gezondheid' en 'zorg' zijn belangrijke, maar ook complexe maatschappelijke thema's. Hoe moedig je mensen aan om gezond te leven en zo ziekten als diabetes te voorkomen? Kun je aan de hand van genetisch onderzoek voorspellen of iemand depressief zal worden? Maar ook: hoe verbeter je de zorg aan terminale patiënten? En: hoe kunnen kankerpatiënten beter revalideren? EMGO+, een uitbreiding van het EMGO instituut met verschillende afdelingen van de Vrije Universiteit, probeert antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen. Woensdag 22 april is de kick-off meeting in Amsterdam.

Om de grote uitdagingen op het gebied van gezondheid en zorg aan te gaan, is een combinatie en integratie van medisch, gedragswetenschappelijk en gezondheidswetenschappelijk onderzoek nuttig en noodzakelijk. Het EMGO instituut van VU medisch centrum, dat al meer dan 20 jaar bestaat, gaat daarom samen met de afdeling gezondheidswetenschappen van de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen en verschillende afdelingen van de faculteit Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit. EMGO+ heeft een duidelijke missie. Het instituut wil hoogwaardig, internationaal wetenschappelijk onderzoek stimuleren, initiëren, uitvoeren en publiceren op het gebied van gezondheid en zorg. Dit kan door de krachten te bundelen van zo'n 300 wetenschappers, zoals arts-onderzoekers, epidemiologen, gezondheidswetenschappers, gedragswetenschappers en bewegings- en voedingsexperts. De vier onderzoeksprogramma's van EMGO+ zijn Lifestyle, Overweight and Diabetes; Mental Health; Quality of Care en Musculoskeletal Health. Kijk op www.emgo.nl voor meer informatie over EMGO+ en de onderzoeksprogramma's.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en bijwonen van de kick off kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Caroline Arps, tel. (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (