Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Joop Braakhekke Verkoopt Goed

Met een bakfiets vol eigen, tweedehands spullen lanceert Joop Braakhekke donderdag 23 april aanstaande om 13.00 uur op het Amsterdamse Waterlooplein de digitale marktplaats www.verkoopgoed.nl. Via deze nieuwe site kunnen mensen hun spullen voor het goede doel verkopen. De donatie komt in zijn geheel bij de goede doelen terecht. Het Leger des Heils, STOP AIDS NOW! en Conclusion zijn de oprichters van verkoopgoed.nl. Via www.verkoopgoed.nl kun je eenvoudig spullen aanbieden en vinden. Koper en verkoper nemen zelf contact met elkaar op en maken een afspraak voor de overdracht. De verkopende partij maakt de keuze aan welk goed doel de opbrengst ten goede komt. Als er geen goed doel gekozen is, wordt de donatie gelijk verdeeld over de goede doelen. Verkoopgoed.nl is laagdrempelig omdat je zonder registratie kunt rondsnuffelen. En als je artikelen aanbiedt, worden je gegevens niet opgeslagen voor andere doeleinden. Joop Braakhekke lanceert aanstaande donderdag de ideële site. Met een ouderwetse Hollandse bakfiets, gevuld met 2e-hands spullen, rijdt hij het Waterlooplein op, op weg naar een eigen kraam. Met bakfiets en al rijdt hij door een uitvergroting ('blow-up') van het logo van VerkoopGoed heen. Eenmaal bij de kraam gearriveerd, laadt hij zijn spullen uit en gaat die voor het goede doel verkopen. Via flyers krijgen omstanders instructies hoe ze dit zelf ook kunnen doen, maar dan digitaal via www.verkoopgoed.nl. Braakhekke is niet de enige bekende Nederlander die verkoopgoed.nl steunt. Op de dag van de lancering biedt actrice Carry Tefsen (onder meer 'Zeg eens Aaa') via de site een kunstwerk van haar hand te koop aan.

Actieve betrokkenheid
STOP AIDS NOW! en het Leger des Heils hebben zich enthousiast aangesloten bij verkoopgoed.nl. Het is voor de goede doelen een unieke aanvulling op fondsenwerving. In plaats van het invullen van een acceptgiro worden mensen actief betrokken. Het is de bedoeling dat ook andere goede doelenorganisaties zich aansluiten.

Met verkoopgoed.nl wil Conclusion maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet door geld te doneren, maar door heel Nederland actief te betrekken bij het bijdragen aan een betere samenleving. Grondgedachte is dat veel mensen graag iets willen geven aan een ander, vooral als ze hierbij ook nog eens een goed doel steunen.

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is een strijdbare en daadkrachtige organisatie, waarin vaak de daad voor het woord komt, de concrete hulpverlening voor allerlei overleg. Het gaat daarbij om een strijd tegen dat wat het leven van mensen kapot maakt, zoals armoede, uitsluiting, mishandeling, sociale wantoestanden, onrecht en zinloosheid. Het gaat om een strijd voor een leven zoals God het bedoeld heeft voor ieder mens.

Over STOP AIDS NOW!
Aids is één van de grootste rampen wereldwijd. Elke 12 seconden raakt er iemand geïnfecteerd met het aidsvirus. STOP AIDS NOW! is een organisatie die zich inzet voor de wereldwijde strijd tegen aids. STOP AIDS NOW! zorgt voor opvang en medicijnen, geeft aidswezen een toekomst, en helpt via voorlichting verspreiding van hiv en aids te remmen.

Over Conclusion
Conclusion is de meest veelzijdige zakelijke dienstverlener van Nederland op het gebied van Human Capital, Communication, Organisation en Technology. Conclusion heeft 1400 medewerkers in 30 werkmaatschappijen, die ieder specialist zijn binnen hun eigen vakgebied en werken voor de top 250 bedrijven. Conclusion levert consultancy, voert projecten uit en detacheert professionals. Het onderscheidend vermogen ligt in de kracht van samenwerken.



Ingezonden persbericht