Reactie van Wouter Vandenhaute op het artikel in Het Laatste Nieuws van 21 april met als titel :

21/04/2009 17:39

Woestijnvis NV

'Vandenhaute wil Anderlecht mee leiden'.

Met dit persbericht wil ik reageren op de inhoud van het artikel van vanmorgen in Het Laatste Nieuws met als titel 'Vandenhaute wil Anderlecht mee leiden'. Het stuk staat immers vol feitelijke onjuistheden en - erger nog - er worden dingen gesuggereerd die er niet zijn.

Wat wel klopt, is dat er verkennende gesprekken zijn geweest waarin gepolst is naar mijn mogelijke interesse om in RSC Anderlecht te stappen.

Die gesprekken kaderen in de plannen van de voorzitter van RSCA, Roger Vanden Stock, om de structuren van de club te moderniseren en meer bepaald de VZW om te vormen tot een NV. Ze zijn op dit ogenblik vrijblijvend, al is het maar dat er aan de kant van Anderlecht eerst nog een aantal fiscale en juridische obstakels moeten worden opgeruimd. Een instap is op dit ogenblik dus niet aan de orde.

Zelf ben ik gezien mijn drukke activiteiten niet actief op zoek naar een positie in het voetbal.

Eén mogelijk obstakel bij een eventuele instap in RSC Anderlecht wil ik bij deze alvast uit de weg ruimen: mijn relatie met Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck is in tegenstelling tot wat Het Laatste Nieuws beweert uitstekend. Meer nog, hij is bij de club mijn eerste aanspreekpunt. Dat kan u altijd makkelijk bij Herman Van Holsbeeck navragen.

Als gewezen journalist vind ik het jammer dat de krant haar informatie niet eerst bij mij gecheckt heeft. Het had de juistheid van de inhoud van het betrokken artikel nochtans flink vooruit geholpen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel