( BW)(MA-MICROLINE-PENTAX) Microline PENTAX koopt Starion Instruments


BEVERLY, Mass.--(BUSINESS WIRE)--Apr 21, 2009-- Biedt globale toegang tot Starion's weefsellastechnologie en vergroot het bereik van Microline PENTAX op nieuwe chirurgische markten.

Microline PENTAX, een toonaangevende fabrikant van voor specifiek gebruik bestemde instrumenten bij minimale invasieve chirurgie, heeft vandaag de aankoop aangekondigd van Starion Instruments(TM) Corp., een vennootschap met niet genoteerde aandelen voor de ontwikkeling van chirurgische technologie in het lassen en versmelten van zacht weefsel. Met deze aankoop verkrijgt Microline een vernieuwende productlijn als aanvulling op die van zichzelf, en waagt het bedrijf de eerste stappen op de markten van de cardiologische en keel-, neus- en oorchirurgie.

"Starion's technologie past strategisch uitstekend bij ons bedrijf omdat wij hiermee chirurgen en hun patiënten een innovatieve tool bij de laparoscopie bieden. Dit is een perfecte aanvulling voor onze verantwoordelijke productlijn; op deze manier zal onze uitgebreide productportfolio beter kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige procedurebehoeften," aldus Dr. Jean-Luc Boulnois, voorzitter, president en CEO van Microline. "Bovendien kan dankzij deze aankoop onze handel binnen de bestaande markten groeien en tegelijkertijd uitbreiden op nieuwe markten waar Starion tot vandaag de dag succes heeft geboekt."

Gevestigd in Beverly, Massachusetts, ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Microline PENTAX een grote hoeveelheid verschillende voor specifiek gebruik bestemde chirurgische instrumenten bij minimale invasieve chirurgie die niet alleen hoge kwaliteit en precisie bieden, maar ook eenvoudig in het gebruik en betaalbaar zijn. Microline is een volle dochteronderneming van HOYA Corporation in Tokio, Japan, een bedrijf met een kapitaal van $4,5 biljard waarvan ongeveer de helft van haar opbrengsten op medisch gebied zijn, inclusief endoscopie en oogheelkunde. Met deze aankoop hebben chirurgen over de hele wereld toegang tot de volledige lijn van geavanceerde chirurgische apparatuur van Starion Instruments en kan hiermee de strategie van HOYA voor de opbouw van een franchise voor minimale invasieve chirurgie op wereldschaal bevorderd worden.

"Chirurgen in de V.S. en daarbuiten zijn uiterst ontvankelijk voor Starion's technologie en we zijn erg verheugd dat we de gelegenheid hebben om het bereik hiervan als onderdeel van Microline verder uit te breiden," aldus Kirt Kirtland, president en CEO van Starion Instruments. "Microline's toonaangevende positie op het gebied van de laparoscopie, gecombineerd met haar sterke internationale aanwezigheid, zal waardevolle hulpbronnen bieden voor bestaande en toekomstige gebruikers van de producten van Starion."

Met haar hoofdkantoor in Sunnyvale, Californië, ontwikkelt Starion Instruments vernieuwende producten voor de laparoscopie- en open chirurgie met behulp van simpele maar zeer effectieve technologieën. Anders dan de conventionele producten waarbij gebruik wordt gemaakt van monopolaire, bipolaire of ultrasonische energie, geven de producten van Starion de gepatenteerde weefsellastechnologie van het bedrijf weer, waarbij directe hitte en druk gebruikt wordt voor de simultane verzegeling en verdeling van zachte weefsels en vaten. Zonder de noodzaak van elektrische energie die door de patiënt heen gaat, minimaliseren de producten van Starion het risico voor collaterale weefselbeschadiging, terwijl zij een veilige, effectieve en betrouwbare oplossing bieden voor vele soorten hart-, gynaecologische en klinische chirurgie, en ook bij KNO- en urologische procedures.

"Starion's veelzijdige technologie biedt een vernieuwende benadering voor het lassen en snijden van weefsel dat in een grote hoeveelheid platforms kan worden geïntegreerd, zoals de Single Port Access chirurgie van vandaag, en misschien de flexibele endochirurgie in de toekomst", aldus Sharad Joshi, die onlangs als President en COO bij Station Instruments werd benoemd. "Dit zijn grote kansen voor groei op het gebied van minimale invasieve chirurgie."

De financiële voorwaarden van de overeenkomst werden niet onthuld.

Over Microline PENTAX

Gevestigd in Beverly, Massachusetts, is Microline PENTAX, Inc. een toonaangevende Amerikaanse fabrikant van hoge kwaliteits, voor specifiek gebruik bestemde instrumenten voor laparoscopische chirurgie. Opgericht in 1987, is Microline PENTAX een volle dochtermaatschappij van HOYA Corporation (7741:TSE) in Tokio, Japan, een bedrijf met een kapitaal van $4,5 biljard waarvan ongeveer de helft van haar opbrengsten op medisch gebied zijn, inclusief endoscopie en oogheelkunde. Het geïntegreerde modulaire laparoscopische instrumentatiesysteem bestaat uit een selectie van meermalig te gebruiken handstukken die van een uitgebreid assortiment van wegwerpuiteinden gebruik maakt. Met dit concept blijft de chirurgische efficiëntie en kostenuitsparing steeds gehandhaafd. De portfolio van het bedrijf bevat snij-, dissectie-, grijp-, brandstift- en afbindinstrumenten die in alle laparoscopische chirurgische procedures gebruikt worden. Voor meer informatie, ga naar www.microlinepentax.com.

Over Starion Instruments

Starion Instruments(TM) Corp. ontwikkelt geavanceerde chirurgische apparatuur die de prestatie verhogen, het risico minimaliseren en de resultaten in de patiënt verbeteren. De instrumenten van Starion maken gebruik van een gepatenteerde weefsellastechnologie die zachte weefsels verzegelt en verdeelt met alleen gerichte warmte en druk. Bekend om haar efficiëntie, betrouwbaarheid en versatiliteit, worden de producten van Starion in de hele wereld gebruikt voor open en endoscopische hart-, gynaecologische en klinische chirurgie, en ook bij KNO- en urologieprocedures. Voor meer informatie, bezoek www.starioninstruments.com.

Dit persbericht bevat "op de toekomst gerichte verklaringen" in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen of toekomstige gebeurtenissen. De onderliggende veronderstellingen zijn onderhevig aan niet precieze of onbekende risico´s en onzekerheden en daarom kunnen feitelijke resultaten materieel hiervan afwijken. Risico's en onzekerheden kunnen betrekking hebben op algemene industriële condities en concurrentie, economische condities zoals rentepercentage en valutaschommelingen, technologische vooruitgang en patenten die door concurrenten zijn verkregen, inclusief regelgevende clearances voor de markt, nationale en buitenlandse hervormingen, en regeringswetten en regelgevingen en tendenties van kostenbeperkingen in de gezondheidszorg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Voor Microline PENTAX
Kara Della Vecchia, 508-314-3127
kara@kdvcommunications.com