Ingezonden persbericht


Professionals in het bedrijfsleven verspillen zo'n vijf uur per week aan het plannen van vergaderingen

ZÜRICH, Zwitserland, April 22/PRNewswire/ --


- Inefficiënties door vergaderingen kosten de nationale economieën elk jaar miljarden en meer dan een halve werkweek

Volgens onderzoek dat vandaag is verschenen,
zijn managers en administratief personeel een achtste van hun werkweek kwijt aan het plannen van (telefonische) vergaderingen. Doodle is de leider op het gebied van online planningtools en de auteur van de enquête en gelooft dat werknemers hun "vrijdagmiddag kunnen terugwinnen" en dat bedrijven kosten kunnen besparen door slimmer te werk te gaan bij het plannen van vergaderingen.

Doodle schat dat de tijd die elk jaar wordt besteed aan het plannen van vergaderingen gelijkstaat aan duizenden euro's van het salaris van een manager en een administratief medewerker. Met de miljoenen managers en administratieve medewerkers in de verschillende economieën van Europa of de VS komt dit neer op een totale kostenpost van miljarden aan salarissen per jaar.

"We zouden elke vrijdag een halve dag vrij kunnen nemen als we eenvoudige online tools zouden gebruiken voor het opzetten van vergaderingen: veel sneller en betrouwbaarder", aldus Näf. Doodle is een gebruiksvriendelijke, gratis online tool die organisaties en individuele personen tijd helpt te besparen bij het plannen van vergaderingen door een transparant overzicht te bieden van de voorkeuren per persoon.

De belangrijkste conclusies uit de enquête:


- Professionals in het bedrijfsleven hebben 4,9 uur nodig voor het organiseren van gemiddeld zeven vergaderingen per week.
- De meeste vergaderingen hebben minimaal vier of vijf deelnemers. Dat betekent dat vier tot vijf personen via "Allen beantwoorden" heen en weer moeten mailen om een vergadering te plannen. Dat zijn erg veel e- mails als bedrijven geen online planningtools gebruiken.
- In Europa en de VS maakt administratief personeel meer gebruik van agendasystemen (34 procent) dan managers (27 procent). Managers gebruiken liever e-mail (34 procent) om vergaderingen te plannen. Administratief personeel kiest daarentegen in 30 procent van de gevallen voor deze optie.

Ga naar http://doodle.com/about/mediareleases/survey.html voor het volledige rapport en de grafieken (beschikbaar in het Engels en het Duits).

Over de enquête

LMRMC heeft 2500 werknemers in administratieve en managementfuncties ondervraagd in het VK, de VS, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië (500 mensen per regio). Ga voor het volledige rapport en de grafieken naar http://doodle.com/about/mediareleases/survey.html

Over Doodle

Doodle is een gratis online planningservice die het eenvoudig maakt om de juiste tijd te vinden voor een bijeenkomst of vergadering. Doodle heeft meer dan drie miljoen unieke gebruikers per maand. In Zwitserland, het land waar Doodle vandaan komt, gebruikt 10 procent van de gehele bevolking deze service minstens één keer per maand en het aantal gebruikers blijft groeien.