DAF Trucks PERSBERICHT

DAF ontvangt belangrijke onderscheiding tijdens 'Bus World Asia' 'Best Engine Producer of the Year 2009'

Tijdens de deze maand in Sjanghai gehouden Bus World Asia is DAF uitgeroepen tot 'Best Engine Producer of the Year 2009'. DAF kreeg de titel vanwege de toonaangevende betrouwbaarheid en duurzaamheid, alsmede het lage brandstofverbruik van de 9,2 liter PACCAR PR- en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Die zijn nu ook in Azië in Euro 4-uitvoeringen beschikbaar.

Bus World Asia is één van de meest prestigieuze bus- en touringcar-tentoonstellingen ter wereld. Tijdens de editie van vorig jaar ontving DAF al de onderscheidingen 'Best Bus Engine Producer of the Year' en 'Best Coach Engine Producer of the Year'. Met ingang van dit jaar zijn beide titels gecombineerd tot 'Best Engine Producer of the Year'. De jury van de verkiezing bestaat uit 25 leden, waaronder vertegenwoordigers van de organisatie van de tentoonstelling en zowel Chinese als internationale vakjournalisten.

"DAF is niet alleen onderscheiden vanwege de toonaangevende betrouwbaarheid en duurzaamheid en het gunstige brandstofverbruik van de PACCAR-motoren", aldus juryvoorzitter Martial Benoot. "Ook de uitstekende naam die DAF in China heeft, speelde wederom een belangrijke rol bij de keuze voor DAF."

Grote order van Youngman
"DAF levert sinds 2001 motoren aan de toonaangevende Chinese busproducenten Zhongtong en Higer", aldus Marcel de Vries, directeur DAF Components, verantwoordelijk voor de verkoop van motoren en assen aan bus- en touringcarproducenten over de gehele wereld. "Tijdens BusWorld Asia 2009 is met Youngman een order afgesloten voor de levering van in totaal 400 PACCAR PR- en MX-motoren in de komende twee jaar. Youngman is in China marktleider in het topsegment van de bus- en touringcar-markt."

Voor toepassing in touringcars en bussen leverde DAF in Azië tot op heden uitsluitend Euro 3-uitvoeringen van de 9,2 liter PACCAR PR- en 12,9 liter PACCAR MX-motoren. Nu in oktober in stedelijke gebieden in China zwaardere emissienormen van kracht worden, is er een toenemende vraag naar nog schonere motoren. Tijdens BusWorld Sjanghai introduceerde DAF daarom Euro 4-varianten van de PACCAR-motoren, waarbij gebruik gemaakt wordt van DAF SCR Technologie.

DAF Trucks N.V. - een dochteronderneming van het Amerikaanse PACCAR Inc, een van de grootste producenten van zware trucks in de wereld - is een toonaangevende producent van lichte, middelzware en zware trucks met in Europa*) een marktaandeel van meer dan 14% in de klasse boven 15 ton. De onderneming leverde het afgelopen jaar in totaal bijna 65.000 vrachtauto's af op markten binnen en buiten Europa. Daarnaast is DAF toonaangevend op het gebied van de diensten áchter het product: Multi Support Reparatie- en Onderhoudscontracten, financiële diensten van PACCAR Financial en een eersteklas onderdelen-voorziening. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten als assen en motoren voor met name van bus- en touringcar-producenten over de gehele wereld. DAF Trucks N.V. heeft fabrieken in Eindhoven en in het Belgische Westerlo en meer dan 1.000 dealers en servicepunten in Europa.

Eindhoven, 22 april 2009




DAF Trucks