Ingezonden persbericht



22 april 2009

INSCHRIJVING VOOR DE TWEEDE EDITIE VAN DE ZOMERTERRAS CONCOURSEN VAN START

Aankomende zomer zal de tweede editie van de Zomerterras Concoursen van start gaan. De Zomerterras Concoursen bestaan uit vier kunstzinnige concoursen in Vlaardingen waaronder de pop, jazz, wereldmuziek en straattheater concoursen. Het evenement sloot vorig jaar af met de finalisten Jess (pop), het Pieter de Graaf trio (jazz), Noah's Ark (wereldmuziek) en Surface Noise (music&art). Het vier weekenden durende Zomerterras festival komt na een succesvolle eerste editie dit jaar met de tweede editie van de Zomerterras Concoursen.

De Zomerterras Concoursen zijn georganiseerd rondom het Zomerterras festival in Vlaardingen. Het evenement wordt dus ook gehouden binnen de zomermaanden. De semi-finales van de pop, jazz en wereldmuziek concoursen worden binnen drie aparte horecalocaties in Vlaardingen gehouden. Elk van deze drie concoursen heeft een eigen finale op het podium van het Zomerterras en een eigen finaleprijs van ¤1500. De pop, jazz en wereldmuziek concoursen bestaan uit 3 voorrondes en een finale.

Inschrijvingen worden door een commissie beoordeeld en geselecteerd. De commissie maakt een selectie van negen semi-finalisten (drie semi-finalisten per semi-finale) per concours. Tijdens elke semi-finale wordt er door een driekoppige jury bepaald wie er naar de finales gaan op het Zomerterras. Per semi-finale wordt er één finalist verkozen. Zowel de commissie als de jury's bestaan uit professionals uit het actuele werkveld van de verschillende disciplines.

Het music&art concours zal dit jaar vervangen worden door een straattheater concours. Dit concours verschilt met de pop, jazz en wereldmuziek concoursen. Bij dit concours is er in feite geen sprake van semi-finales. Na de selectie van inschrijvingen zullen vijftien straattheater artiesten direct in de finale komen spelen. Deze finale van het straattheater concours zal gehouden worden tijdens het Vlaardingse Loggerfestival in juni. De artiesten/groepen zullen in een route door de binnenstad van Vlaardingen hun optredens verzorgen.

Tussen het publiek door zal er een vakjury aanwezig zijn die drie straattheater artiesten zal selecteren als winnaar van het straattheater concours. De winnaars krijgen een betaald optreden op de laatste zaterdag van het Zomerterras festival (22 augustus 2009). De winnaars krijgen hiervoor een bedrag uitbetaald van ¤500,-.

Tijdens de finale op het Loggerfestival worden de onkosten voor de artiesten vergoed. Dit met een onkostenvergoeding van ¤50,- per groep/artiest. Daarnaast verzorgt de organisatie eten en drinken voor de optredende groepen/artiesten. Ook zorgt de organisatie voor vergunningen om 'met de pet rond te gaan'.

Inschrijven voor een van de vier concoursen kan via de website http://www.zomerterrasconcoursen.nl. Inschrijven voor de pop, jazz en wereldmuziek concoursen is mogelijk tot en met 17 juni. Voor het straattheater concours is dit tot en met 1 juni.

De Zomerterras Concoursen zijn ook te vinden op Myspace op http://www.myspace.com/zomerterrasconcoursen. Meer informatie over het Zomerterras festival is te vinden op http://www.zomerterras.nl.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kun u mij bellen op het telefoonnummer 0653746223 of mailen naar emiel.eigenraam@gmail.com (