Ingezonden persbericht


Medewerkers oneworld op humanitaire missie in Bangkok

Woensdag, 22 april 2009: oneworld®, de kwaliteitsalliantie, is deze week in Bangkok met bijna 100 vrijwilligers die werkzaam zijn bij één van de tien alliantieleden en het centrale oneworld team voor oneworld's tweede humanitaire missie.

De vrijwilligers ­ uiteenlopend van piloten en flight attendants tot marketing executives ­ blijven vijf dagen in de Thaise hoofdstad om voor een aantal liefdadigheidsprojecten voor kinderen te werken in samenwerking met de lokale Human Development Foundation.

De werkzaamheden variëren van het decoreren van een AIDS hospice voor kinderen, het opzetten van groentetuinen voor weeshuizen, constructiewerk aan een kleuterschool voor kansarme kleuters, reparaties aan een halfhuis voor straatkinderen en andere gemeenschapsdiensten, bij het Mercy Centre and Home, Romklao School en Lock 6 Pre-School en andere gemeenschapsfaciliteiten.

oneworld's eerste humanitaire missie ­ 18 maanden geleden ­ waarbij 50 vrijwilligers zich inzetten voor verschillende liefdadigheidsprojecten in Johannesburg, was de eerste in zijn soort opgezet door een luchtvaartalliantie.

De huidige missie is opnieuw opgezet door de Qantas Cabin Crew Team, een organisatie die geleid wordt door cabinepersoneel van de Australische luchtvaartmaatschappij en die zich inzet voor goede doelen in bestemmingen uit het wereldwijde netwerk van Qantas.

Mairead Ryan, Market Development Manager voor Nederland, België en Duitsland bij oneworld: "Wij zetten ons met hart en ziel in voor dit soort projecten. Werkend voor een 's werelds top luchtvaartalliantie oneworld willen wij graag helpen om de 'one world' waarin wij samen leven, voor sommigen een beetje leefbaarder te maken."



Ingezonden persbericht