Leefbaar Rotterdam


woensdag, april 22, 2009

Presentatie boek Clash aan de Coolsingel

Vandaag werd het boek Clash aan de Coolsingel: de wegbereiders van Pim Fortuyn gepresenteerd in de fractiekamer van Leefbaar Rotterdam. Het boek, geschreven door journalist Jan Booister werd vandaag officieel overhandigd aan Nel Sørensen.

Het boek gaat over het ontstaan van de eerste Leefbaar-fractie en de rol van Pim Fortuyn, Marco Pastors en andere fractieleden bij de geweldige overwinning in 2002. Vanuit het niets veroverde Leefbaar Rotterdam toen de macht in het Rotterdamse stadhuis. Aangevoerd door Pim Fortuyn bleek de nieuwkomer in de plaatselijke politiek met 17 van de 45 raadszetels onverwachts de grootste machtsfactor te zijn. Leefbaar Rotterdam kwam in één klap in het Rotterdamse stadsbestuur. De clash met de gevestigde politiek was groot. De botsing leidde er zelfs toe dat ook landelijk tot een andere aanpak van de problemen werd besloten.

Dat allemaal had niet kunnen gebeuren als niet enkele mannen en een vrouw vastbesloten de eerste voorzichtige stappen hadden gezet om Rotterdam te veranderen. Over het ongelofelijke avontuur dat deze mensen beleefden, gaat dit boek.

De mensen van het eerste uur

V.l.n.r. Ronald Sørensen, Nel Sørensen en Jan Booister

Jan Booister begon zijn journalistieke carrière bij Dagblad Scheepvaart. Daarna was hij onder andere raadverslaggever voor Het Vrije Volk en journalist en chef van de stadsredactie bij Het Rotterdams Dagblad.

Het boek vanaf 6 mei a.s. te koop in de betere boekhandels (o.a. Donner).

Titel: De clash aan de Coolsingel: de wegbereiders van Pim Fortuyn Auteur: Jan Booister
ISBN: 9789059118324
Prijs: 17,95

Clash aan de Coolsingel
Clash aan de Coolsingel
Booister, J.