Ingezonden persbericht

Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Voorjaarsvakantie in Natura Docet

. 28 april: Kindermiddag - Zit er al leven in de vijver?
. 29 april: Natuurspreekuur

Kindermiddag dinsdag 28 april / 13.30 - 15.30 uur: Zit er al leven in de vijver?

De lente is nu goed begonnen, bomen en planten zitten al flink in het blad. Maar, zit er ook al leven in de vijver? In de winter hebben allerlei waterbeestje zoals de schaatsenrijder, de posthoornslak en de watertijger een veilig plekje gezocht onder afgevallen blad rond of in het water. Zo dreven ze een beetje sloom rond in de kou. Maar, nu het warmer wordt en de temperatuur van het water stijgt, worden de dieren weer actief. Ga eens op dinsdagmiddag 28 april met waterbeestjeskenners in de poelen van de landschappentuin van Natura Docet op zoek naar nieuw leven in de vijvers. Je zult zien dat er heel wat te ontdekken valt. Daarvoor moet je wel met een binoculair, een soort microscoop, in de practicumruimte aan de slag en op pad met schepnet, jampot en pipet langs de mini-Dinkel die door de tuin van het museum stroomt.

. Je bent welkom tussen 13.30 en 15.30 uur en ongeveer een uurtje bezig met de speurtocht en de proefjes. Om mee te doen betaal je de entree van het museum (4-15 jaar 2,50 euro) en 1 euro extra voor de begeleiding.

Natuurspreekuur in Natura Docet
Kick-off op woensdag 29 april 14-16 uur en daarna elke 2e woensdag van de maand

Wie in de natuur goed rondkijkt, ziet altijd iets bijzonders. Soms zelfs zo bijzonder dat je geen idee hebt wat het is. Vanaf woensdag 29 april bent u gered want dan zit Dr. Eric Mulder, bioloog en paleontoloog van het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp, elke 2e woensdag van de maand, tussen 14-16 uur klaar om u te ontvangen tijdens het natuurspreekuur. Gewapend met loep en microscoop, determineertabellen en zoekkaarten bestudeert hij uw vondst en vertelt u wat u in uw tuin of tijdens een wandeling gevonden heeft. Dat kan soms raar lopen; onlangs liet een mevrouw uit Hengelo een prachtige tropische vlinder in een jampotje zien. Hij fladderde plotseling rond in de woonkamer. Eric Mulder wist meteen te vertellen dat het ging om een Midden-Amerikaanse nachtpauwoog, Copaxa lavendera. Waarschijnlijk is de vlinder als pop met een zending planten naar Nederland gekomen en gezellig in de huiskamer op de vensterbank in een vlinder veranderd. Zo komen de Tropen opeens heel dichtbij en het antwoord op het raadsel bleek binnen 5 minuten bij Natura Docet opgelost te kunnen worden. Iedereen is welkom, jong en oud.

. Het advies wordt gratis gegeven, voor een bezoek aan het museum en de landschappentuin geldt de entree zoals normaal

Noot voor de redactie /