Gemeente Boxtel


Brede School De Wilgenbroek krijgt prestigieuze subsidie

Brede School De Wilgenbroek krijgt ¤ 26.500,- subsidie van Cultuurnetwerk Nederland.

De Wilgenbroek krijgt deze subsidie vanwege haar plannen om via drie lijnen vorm te geven aan cultuuronderwijs. OBS De Spelelier gaat zich ontwikkelen tot een zogenaamde 'Kunstmagneetschool' en in bredeschoolverband worden de integrale lijnen 'circustheater' en 'nieuwe media' ontwikkeld. Deze plannen werden door een jury beoordeeld. Uit alle, kwalitatief hoogwaardige, plannen was het plan van deze Boxtelse Brede School één van de tien die de subsidie binnenhaalde.

Aanpak Brede Scholen Boxtel maakt indruk
De subsidie is bedoeld om voorbeeldfuncties te creëren. De Wilgenbroek werkt net als alle Boxtelse Brede Scholen vanuit de gedachte van een 'drietrapraket': op school wordt aandacht gegeven aan een onderwerp, in naschoolse activiteiten wordt verdieping aangeboden en voor specialisatie kan dan bij specialistische organisaties worden aangeklopt. Die inhoudelijke samenhang van het programma sprak de jury zeer aan.

Subsidie voor twee jaar
De subsidie wordt over twee projectjaren verdeeld. De aanvraag bedroeg in totaal ¤ 26.500. Na afsluiting van het eerste jaar wordt het tweede deel, ontwikkeling van de lijn 'nieuwe media' toegekend. De uitvoering van het project wordt nauwkeurig gemonitord door Cultuurnetwerk Nederland. Tijdens de twee jaar bezoeken diverse commissies De Wilgenbroek om de vorderingen met eigen ogen te bekijken.

22-04-2009