Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Opgeruimd denken en presenteren

Wageningen, 22 en 23 april 2009

Tweedaagse intensieve training

In samenwerking met Your Point

Een doelgerichte aanpak om:


* snel en gemakkelijk effectieve presentaties samen te stellen
* vanuit de inhoud te werken in plaats van vanuit de vorm
* vertrouwen uit te stralen omdat u vertrouwt op de inhoud
* moeiteloos samen te werken aan één verhaal
* uw boodschap doelgericht te laten 'landen' bij uw publiek

Opgeruimd denken en presenteren...
...lijkt wellicht een mooie droom. Die presentatie staat in uw agenda, maar u kijkt er niet echt naar uit. Misschien herkent u deze symptomen:

- materiaal hebt u in overvloed, maar selecteren blijkt lastig;
- de afspraak was een kort en krachtig verhaal, maar de vorige presentatie liep nogal uit;
- u hebt veel dia's en veel tekst - maar wat is het verhaal?
- de gedachte aan het publiek stelt u niet gerust: 'straks stá ik daar';
- u blijft de voorbereiding maar uitstellen.

... neemt de inhoud als vertrekpunt
De meeste presentatietrainingen richten zich op gedragsvaardigheden: hoe staat u, hoe kijkt u, hoe gebruikt u uw stem. Belangrijke zaken, maar het heeft weinig zin om eraan te werken als u niet zeker bent van de inhoud van uw presentatie. Deze training leert u werken met het boxplan: een methode om éérst de inhoud helder te krijgen. Onze ervaring: als de inhoud 'staat', geeft dat vertrouwen - de boodschap komt dan wél over.

...past u direct toe op eigen werk
Al tijdens de training geeft u oefenpresentaties voor publiek. U gaat ter plaatse met uw eigen inhoud aan de slag. U wordt er stevig op ondervraagd. U leert vanuit uw publiek te denken: het zal u helpen relevante inhoud en een effectieve lijn te kiezen. U leert wat voor ú werkt, hoe úw verhaal impact maakt.

...doet u samen met andere onderzoekers en beleidsmakers Het programma biedt u een unieke kans om met collega's samen te werken: onderzoekers en beleidsmakers op het gebied van agro en groen. De trainers hebben ervaring met academische én andere doelgroepen. Een uitgelezen kans om bruggen te bouwen!

...levert heldere, overtuigende presentaties op
De aanpak die u leert hanteren, het boxplan, levert direct betere presentaties op. Door al tijdens de training met eigen materiaal te werken 'landt' de aanpak en kunt u die ook nadien effectief hanteren. En u gaat naar huis met uw eigen, heldere presentatie.

...krijgt u gedoceerd door vakbekwame trainers
Opgeruimd denken en presenteren is ontwikkeld door ervaren tekstschrijvers met veel presenteerervaring én ervaring met het begeleiden van denkprocessen in complexe omgevingen. Ze zijn in staat om met u mee te denken over de inhoud van úw presentatie. U krijgt een zeer praktijkgerichte training waarmee u in uw werk direct aan de slag kunt.

...leert u in kleine groepen
De plenaire trainingsdag met hoogstens 18 deelnemers staat onder leiding van één trainer. Daarop volgend worden subgroepen gevormd, van maximaal zes deelnemers per trainer. Op de avond van de eerste dag en de ochtend en middag van de tweede dag werkt u verder uw subgroep.