ABVAKABO FNV

Stop kindermishandeling

De kortste keten ben je zelf. Jij maakt het verschil!

ABVAKABO FNV organiseert op woensdag 22 april 2009 een symposium rond het thema kindermishandeling voor werknemers die werken met kinderen in de branches kinderopvang, jeugdzorg, reclassering, welzijn en schippersinternaten.

Kindermishandeling is een groot maatschappelijk probleem. Veel ABVAKABO FNV leden uit de hierboven genoemde branches hebben hier professioneel mee te maken. In de praktijk is het soms lastig om zaken op te pakken: er is te weinig expertise, onvoldoende tijd of er zijn bijvoorbeeld samenwerkingsproblemen.

ABVAKABO FNV wil een bijdrage leveren aan het terugdringen van kindermishandeling. De bond wil de noodzakelijke randvoorwaarden voor werknemers realiseren: voldoende deskundigheid, tijd en positie voor professionals om hun werk goed te kunnen doen!
Daarom organiseren we een symposium met het motto:

De vraag die centraal staat is:

* Hoe kunnen leden van ABVAKABO FNV bijdragen aan het realiseren van kinderrechten en het terugdringen van kindermishandeling?
* Welke initiatieven kunnen werknemers nemen om dit op de agenda te krijgen van de directie?

* In het ochtendprogramma prikkelt Ben Rensen, Jeugdarts GGD-Utrecht de zaal met zijn ervaringen: zijn motto is stop de bureaucratie, de kortste keten ben je zelf!

In de middag kan één van de onderstaande workshops naar keuze worden gevolgd:

* Workshop 1:Hoe herken je kindermishandeling? Wat zie je? Mishandeling of een ongeluk? Ga in gesprek met een deskundige.
* Workshop 2:Hoe leg je contact met een kind dat wordt mishandeld? We hebben een deskundige van het AMK die je dat vertelt.
* Workshop 3:Hoe maak je kindermishandeling bespreekbaar? Workshop waarin je oefent met communicatievaardigheden
* Workshop 4:Wat zijn de mogelijkheden van de OR en/of actieve bondsleden om de deskundigheid m.b.t. kindermishandeling te professionaliseren.

* Workshop 5:Hoe maak je een sociale kaart en bouw je een netwerk? Een praktische workshop onder het motto: "De kortste keten ben je zelf"

Het symposium is tevens ideaal om andere leden te leren kennen. Wellicht doen zij het soort werk, waar jij in het belang van het kind mee in contact wilt komen. Tijdens de lunch is er voldoende gelegenheid tot het uitwisselen van kennis. ABVAKABO FNV zal er voor zorgdragen dat jullie voldoende toegerust het symposium verlaten.

Zin gekregen? Meer weten?


* Wanneer: Woensdag 22 april 2009 van 10.30 tot 16.30 uur.
* Waar: centraal in het land.

* Wie: Maximaal 150 deelnemers. Ook niet leden van ABVAKABO FNV zijn welkom! Leden gaan echter voor.

* Kosten: 10 euro voor leden

Niet leden kunnen zich direct inschrijven als nieuw lid! Zij betalen 35 euro (EUR10 voor deelname, EUR25 euro voor 6 maanden lidmaatschap)

We zijn hard aan het werk om het programma verder vorm te geven, daarom willen we graag weten of je van plan bent om te komen. Schrijf je vòòr 16 maart 2009 in via de aanmeldingscoupon. Wacht niet te lang, want we hebben maar 150 plaatsen te verdelen! 09-02-2009, Jeugdzorg, Kindercentra, Welzijn, Ziekenhuizen |