Metaalunie

Woensdag 22 april 2009: bekendmaking winnaar ECO-Economy Award

12-2-2009

Op woensdag 22 april a.s. maakt de Koninklijke Metaalunie de winnaar bekend van de ECO-Economy Award. Jacqueline Cramer, minister van VROM, zal de award uitreiken.

De ECO-Economy Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door te investeren in duurzaam ondernemen en daarmee (extra) winst genereert. Duurzaam ondernemen is ondernemen met oog voor milieu- en sociale aspecten.

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar biedt de Metaalunie deze kans aan bedrijven die winst maken door te investeren in duurzaam ondernemen. De Metaalunie wil hiermee metaalbedrijven onder de aandacht brengen die pro-actief en structureel investeren in duurzaam ondernemen en die meer doen dan de wetgeving van hen eist. Dit kan zijn voor een deel van de bedrijfsactiviteiten of voor het gehele ondernemingsbeleid. De duurzame activiteiten dragen bij aan het verbeteren van de winstgevendheid.

Tien bedrijven krijgen advies van Stichting Adviescentrum Metaal en PKM Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Hans Alders (voorzitter van EnergieNed en voormalig minister van VROM), selecteert uit de inzendingen tien (lid)bedrijven, waarna deze bezocht en beoordeeld worden door een adviseur van Stichting Adviescentrum Metaal en PKM (Productiviteit, Kwaliteit, Metaalmanagement). Vervolgens worden de beste drie bedrijven genomineerd voor de Metaalunie ECO-Economy Award. Die bedrijven krijgen de gelegenheid zich op 22 april 2009 in Nieuwegein te presenteren. Na de presentaties van de drie genomineerde bedrijven, maakt de jury de winnaar bekend en wordt de Metaalunie ECO-Economy Award uitgereikt. Behalve de erkenning door de Award en de publiciteit rondom de verkiezing, ontvangt de winnende ondernemer een bedrag van 5000 euro.

Programma
Naast de presentaties door de drie genomineerden wordt door Michaël van Straalen, voorzitter Koninklijke Metaalunie, Jacqueline Cramer, minister VROM en Michaël Braungart, grondlegger van het wereldwijd erkende Cradle-to-Cradle concept, nader ingegaan op duurzaam ondernemen en duurzaamheid.

Voorts worden voorafgaand aan het programma rond de uitreiking drie workshops georganiseerd. De onderwerpen zijn: cradle-to-cradle in de mbk-metaal, duurzaam inkopen overheid en energieneutraal bouwen.

Het programma met de uitnodiging tot deelname aan deze dag wordt binnenkort op deze pagina gepubliceerd. Tevens wordt deze informatie met het Bulletin van maart onder de leden van de Metaalunie verspreid.

Voor nadere informatie: Gerard Wyfker, beleidssecretaris Milieu & Energie, e-mail wyfker@metaalunie.nl of telefoon (030) 605 33 44.

Meer informatie
award@metaalunie.nl