Nederlandse Vereniging van Journalisten

Lokaal ontmoet Nederlands en Europees parlement

dinsdag 31 maart 2009 | De NVJ en werkgeversorganisatie VSHU organiseren op woensdag 22 april het minicongres `Wat betekenen Nederland en Europa voor de regio?' Op deze dag krijgen huis-aan-huisbladjournalisten de kans nader kennis te maken met het Nederlandse en Europese parlement.

Zowel het Nederlandse als het Europese parlement zijn van invloed op onze lokale samenleving maar voor de lokale journalistiek vaak nog redelijk onbekende terreinen.
In het ochtendgedeelte zal de afdeling Voorlichting van de Tweede Kamer een toelichting geven over wat de Tweede Kamer voor de lokale pers betekent en welke faciliteiten er geboden worden voor de journalisten.
Na een gezamenlijke lunch in het Tweede Kamer restaurant, begint het middagprogramma in het gebouw van de Europese Commissie in Den Haag.

Op 4 juni vindt de verkiezing voor de leden van het Europees Parlement plaats. De invloed van Europese wet- en regelgeving wordt op lokaal bestuur steeds sterker voelbaar. Tijdens de middag zal de betekenis van het werk van het Europees Parlement uit de doeken worden gedaan. Aan het woord komen enkele Europarlementariërs en Mark Kranenburg, voormalig EU correspondent voor de NCRV). Daarna kunnen de huis-aan-huisbladjournalisten kiezen uit vier workshops over onder andere Europese aanbestedingen en Europees regionaal beleid.

De dag wordt afgesloten in Café Dudok (tegenover het Tweede Kamergebouw) met een aangeklede borrel.

Het minicongres `Wat betekenen Nederland en Europa voor de regio' volgt na het succesvolle congres over lokaal bestuur, in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Aanmelden kan tot 10 april. Het aanmeldingsformulier kan worden gestuurd naar NVJ, fax 020 6624901 of e-mail lokalemedia@nvj.nl

Minicongres: "Wat betekenen Nederland en Europa voor de regio" op woensdag 22 april 2009
van 10.00 tot 17.00 uur
bij de Tweede Kamer én de Europese Commissie in Nederland te Den Haag