Gemeente Kaag en Braassem

50+? Meld u aan voor de rijvaardigheidstest op 22 april 2009! auto's.jpg

Voor automobilisten van 50 jaar en ouder organiseert Holland Rijnland in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) elk half jaar de zogeheten rijvaardigheidsritten.

Medewerkers van de gemeente zetten zich samen met vrijwilligers van onder meer VVN in voor de veiligheid van de ouderen in het verkeer.

Voor veel 50-plussers is het lang geleden dat het rijbewijs werd gehaald. Ook de wetgeving is in de loop der jaren gewijzigd. De rijvaardigheidstest vindt plaats in een zeer ontspannen sfeer. Deelname heeft geen enkel gevolg voor het rijbewijs. De ervaring van de meeste deelnemers is zeer positief. Het is geen uitzondering dat een deelnemer na verloop van tijd nog een keer komt.

Programma
VVN verzorgt een diapresentatie over de verkeersregels en âtekens. Na afloop ontvangen de deelnemers een boekwerk over verkeersregels en
-borden. Vervolgens kan iedereen individueel nog een gehoor-, ogen- en reactietest afleggen.

Daarna rijdt u in de eigen auto een route en krijgt u tijdens de rit van de meerijdende ritadviseur deskundig advies over de rijstijl. De ritadviseurs zijn gediplomeerde rij-instructeurs, die speciaal bevoegd zijn om deze rijvaardigheidsritten met senioren af te nemen. Voorafgaand aan de rit wordt aan de hand van een formulier de beoordeling van de rijstijl uitgelegd. Na afloop van de rit wordt met de deelnemer het resultaat besproken en wordt het ingevulde formulier overhandigd. De drie programmaonderdelen nemen een halve dag, dus of de ochtend of de middag in beslag.

Aanmelden
De rijvaardigheidstest wordt gehouden op woensdag 22 april in het Multi-centrum de Eendenkooi, Kooikersplein 1 in Zoeterwoude. Dankzij subsidies is de eigen bijdrage beperkt tot ⬠15,- inclusief koffie en thee.

Geef bij uw aanmelding even aan of u al dan niet voorkeur heeft voor deelname in de voor- of namiddag. Aanmelden kan op de volgende manieren:

* Telefonisch: (071) 576 20 51 of (06) 54 71 76 81 (ook voor nadere informatie)

* Per e-mail: remvis@tiscali.nl

* Schriftelijk: J.C.P. Remmerswaal, Cornelis de Houtmanplantsoen 7, 2253 VV Voorschoten.