Gemeente Winschoten


Word ook Gast van de Raad en neem een kijkje achter de schermen

De gemeenteraad van Winschoten start vanaf 22 april met het project "Gast van de Raad". Als Gast van de Raad kunnen inwoners van Winschoten voor en tijdens raads- en commissievergaderingen een kijkje nemen achter de schermen van de gemeenteraad. Met de Gast van de Raad wil de gemeenteraad meer burgers betrekken bij de politiek en het werk van de gemeenteraad.
Inwoners van Winschoten die Gast van de Raad willen worden, kunnen zich aanmelden bij de raadsgriffier. De gast wordt dan op de vergaderavond rond 17.45 uur verwacht in de hal aan de voorkant van het gemeentehuis in Winschoten. Een tweetal raads- of commissieleden zal de Gast van de Raad ontvangen. Vervolgens wordt er onder het genot van een drankje en een broodje verteld hoe de gemeenteraad werkt en wat er die avond op de agenda staat. Natuurlijk is er uitgebreid aandacht voor vragen van de gasten. Ook wordt er een bezoek gebracht aan het Presidium. Dit is het agenda overleg van de fractievoorzitters. Rond 19.00 uur schuift de Gast van de Raad aan bij de raads- of commissievergadering. Uiteraard wordt de gast niet met lege handen naar huis gestuurd.

Belangstellenden kunnen zich, onder vermelding van contactgegevens en datum van de gewenste vergadering, aanmelden bij de raadsgriffier van de gemeente: mw. mr E.P. van Corbach, tel. 481109 of e-mail: corbach@winschoten.nl. De eerstvolgende raads- en commissievergaderingen vinden plaats op:

Raadsvergadering : woensdag 22 april
Commissievergadering : woensdag 13 mei
Raadsvergadering : woensdag 27 mei
Commissievergadering : woensdag 17 juni
Raadsvergadering : woensdag 1 juli

Een compleet overzicht van de raads- en commissievergaderingen en meer informatie over de Gast van de Raad is te vinden op de gemeentelijke website: www.winschoten.nl.