Gemeente Enschede

Brandweer Enschede controleert caravans

Brandveiligheid caravans onder de aandacht

De meivakantie staat voor de deur en dat betekent dat vele Nederlanders er weer met hun caravan op uit trekken. Brandweer Enschede geeft caravaneigenaren op woensdag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur de gelegenheid om hun caravan te laten controleren op onder ander brandveiligheid.

In het kader van Meer Rood Op Straat wil Brandweer Enschede de veiligheid en het risicobewustzijn van bedrijven en inwoners van Enschede verhogen. De komende periode richt Meer Rood Op Straat zich op toerisme, hiervoor zijn een aantal activiteiten georganiseerd. We starten met de caravancheck op woensdag 22 april tussen 13.00 en 17.00 uur.

In samenwerking met de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) en de Politie Twente kunnen caravans of vouwwagens bij de brandweerkazerne aan het Spaansland 20 gecontroleerd worden op brandveiligheid en op technische aspecten. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over hoe een caravan veilig te gebruiken is en ligt er voorlichtingsmateriaal voor de caravaneigenaren klaar. De brandweer demonstreert ook hoe snel een brand in een caravan zich kan ontwikkelen.

Aanmelden voor de gratis caravancheck dan kan via de mail brandweer@enschede.nl onder vermelding van caravancheck. De brandweer neemt daarna contact op voor het exacte tijdstip van de controle. Meer informatie over brandveiligheid staat op de website van de brandweer www.brandweerenschede.nl.

Geplaatst: 14 april 2009.

14 april 2009