Gemeente Beek


Reanimatienetwerk van start

Het heeft even geduurd, maar Beek kan nu toch - als 2e gemeente in Limburg - van start met het vrijwilligersnetwerk hartveilig wonen en werken. Binnenkort worden de AED's op verschillende plekken in de kern Beek opgehangen. Het definitieve startsein wordt gegeven tijdens een starbijeenkomst op: woensdag 22 april a.s. om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in het Astacultuurcentrum op de Markt in Beek.

Tijdens de bijeenkomst wordt nog eens precies uitgelegd hoe het systeem werkt en wat er wanneer van de vrijwilligers verwacht wordt. Daarom zal ook een vertegenwoordiging van de meldkamer aanwezig zijn. Verder zal de nieuwe AED gepresenteerd en gedemonstreerd worden.

Mensen die zich hebben aangemeld als vrijwilliger ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de avond. De avond is echter ook vrij toegankelijk voor andere geïnteresseerden. In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u dit wel van te voren even door te geven (e-mail: info@gemeentebeek.nl) of telefonisch bij dhr. J. Hamers: 046 - 43 89 223).

Nadat het systeem in de kern Beek operationeel is zal de gemeente ook meer mensen in de kernen Neerbeek, Spaubeek, Genhout, Geverik en Kelmond - waar de aanmeldingen wat achter blijven - warmer proberen te maken. In dat verband zal wethouder Thijs van Es informatieavonden organiseren waarvoor geïnteresseerden en verenigingen zullen worden uitgenodigd. Verder zullen ook bedrijven aangeschreven worden. Veel bedrijven hebben BHV-ers en die kunnen eventueel ook in het vrijwilligersnetwerk opgenomen worden.

Wilt u zich als vrijwilliger aanmelden of heeft u vragen, neem dan contact op met bovengenoemd telefoonnummer of stuur een mailtje naar info@gemeentebeek.nl.