Gemeente Coevorden

Burgemeester en wethouders gemeente Coevorden voor de klas

Gastlessen in kader van viering 4 en 5 mei

De burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden staan op woensdag 22 en donderdag 23 april voor de klas. Zij verzorgen gastlessen aan groep 7 (en in combinatieklassen ook aan groep 8) op vijf basisscholen in de gemeente. De gastlessen gaan over vrede, vrijheid en democratie en de traditie en achtergronden van herdenken en vieren op 4 en 5 mei. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de gastlessen aanwezig te zijn. Vriendelijk verzoek om van te voren bij de sectie communicatie van de gemeente Coevorden aan te geven bij welke les u aanwezig wilt zijn.

De gastlessen worden op onderstaande data gegeven:

22 april, 10.00 uur Stidalschool Hoofdstraat 144 in Dalerveen burgemeester Bert Bouwmeester 22 april, 10.00 uur Rkbs St. Willibrordus Thorbeckestraat 1 in Coevorden wethouder Geert Braam 22 april, 10.00 uur RK Dalton basisschool Panta Rhei Jan van Scorelstraat 1a in Coevorden wethouder Geert Roeles 23 april, 10.00 uur Wilhelminaschool Van Ewijcklaan 6-8 in Coevorden wethouder Truus Pot
23 april, 13.30 uur Christelijke basisschool De Kiel Rolderstraat 18 in De Kiel wethouder Jetty Remmelts

Centrum voor Mondiale vraagstukken

De gastlessen zijn een initiatief van het Centrum voor Mondiale vraagstukken. In aanloop naar 5 mei organiseert het Centrum in verschillende gemeenten gastlessen op basisscholen en middelbare scholen die passen bij het landelijke thema `Vrijheid en identiteit'.