Gemeente Lansingerland

Wijkschouw fase 2 Oranjebuurt
Geef kleur aan je wijk

Op woensdag 22 april vindt er een wijkschouw voor fase 2 van de Oranjebuurt in Berkel en Rodenrijs plaats.

Hierbij gaan afgevaardigden van de gemeente, de politie en woningstichting 3B Wonen samen met bewoners op pad door de straten van fase 2 om zaken te kunnen constateren. Deze wijkschouw is een onderdeel van het wijkgericht werken-project `Geef kleur aan je wijk' dat al vanaf oktober 2008 in de wijk aan de gang is. Bewoners denken daarbij samen met betrokken organisaties na over verbeteringen in de wijk.

Bent u bewoner in de Oranjebuurt en wilt u zich opgeven voor de schouw dan kan dat door een mail te sturen naar
geefkleuraanjewijk@lansingerland.nl. Wilt u daarbij vermelden: uw adresgegevens, met hoeveel personen u komt en of u aan de middag- of avondschouw deelneemt.

De middagschouw start om 13.00 uur (verzamelen vanaf 12.30 uur) en eindigt rond 15.00 uur.
De avondschouw start om 19.00 uur (verzamelen vanaf 18.30 uur) en eindigt rond 21.00 uur.
Er wordt verzameld bij de bouwkeet van BAM Wegen in het Huijgensplantsoen.

Welke straten bevinden zich in fase 2
Julianastraat, Oranjestraat (tussen Wilhelminastraat en Noordeindseweg), De Vaert, De Wildert, Coornwinderlaan (tussen Wilhelminastraat en Noordeindseweg)

Kinderwijkschouw
Woont u in de Oranjebuurt en heeft u kinderen die in groep 7 of 8 van de basisschool zitten en die het leuk vinden om te praten over hun woonomgeving (fase 2)? Dan kunnen ze meelopen met de kinderwijkschouw die ook plaatsvindt op woensdag 22 april.

Het is de bedoeling dat de kinderen foto's maken van voor hun opvallende zaken in de wijk. Later maken zij daar collages van en worden deze tentoongesteld in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan. Hierop zal duidelijk te zien zijn wat zij belangrijk vinden voor de leefbaarheid in hun buurt.

Zou uw kind het leuk vinden om mee te lopen met de kinderwijkschouw, laat het ons dan weten. Stuur dan een mail naar geefkleuraanjewijk@lansingerland.nl. Vermeld daarbij de naam, het adres en de leeftijd van uw kind. De kinderwijkschouw vindt plaats van 12.30 - 15.00 uur. Het startpunt is het gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs aan de Raadhuislaan 1.