Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen Fairtradegemeente?

16 april 2009

Op initiatief van Platform Ander Vlaardingen en de Wereldwinkel is het idee ontstaan om van Vlaardingen een Fairtradegemeente te maken. Op woensdag 22 april is hierover voor iedereen die wil weten wat dit is of wat hij of zij zelf kan bijdragen een voorlichtingsbijeenkomst.

In 2000 heeft de Verenigde Naties een aantal millenniumdoelen gesteld, die zij graag voor 2015 bereikt wil hebben. Voorbeelden van deze doelstellingen zijn ieder kind naar school en eerlijke handel. Om dit te realiseren moet iedereen zijn steentje bijdragen. Dus geen producten kopen die door kinderhandjes zijn gemaakt of waar geen eerlijke prijs voor wordt betaald.

Om als Fairtradegemeente geregistreerd te kunnen zijn , moet er binnen de gemeente door veel partijen op deze manier gewerkt te worden. Het gemeentebestuur onderschrijft dit initiatief van harte.

Om dit idee onder de Vlaardingse bevolking verder te brengen is er op uitnodiging van het Platform Ander Vlaardingen, de Wereldwinkel en de gemeente op woensdag 22 april,

om 19.30 uur in het pand van Vele Vlaardingers één Huis aan de Floris de Vijfdelaan 148

een voorlichtingsbijeenkomst.

De opening van de avond wordt verzorgd door wethouder J.L. Robberegt. Elise Verhey van het COS zal een toelichting geven op de landelijke actie. U bent van harte welkom op deze avond en wie weet heeft u een goed idee om de millenniumdoelen op plaatselijk niveau een stapje verder te brengen, want alle kleine beetjes helpen.