Landelijke selectiedag Staatsbosbeheer

16/04/2009 16:28

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer en Helicon zoeken leerlingen Bos- en Natuurbeheer

Woensdag 22 april 2009 organiseren Staatsbosbeheer en Helicon Opleidingen in Zeewolde de jaarlijkse selectiedag voor de 2-jarige opleiding Bos- en Natuurbeheer. Staatsbosbeheer biedt 10 kandidaten een opleidingsplaats. De leerlingen werken vier dagen in de praktijk en gaan één dag naar school.

Als natuurbeheerder heeft Staatsbosbeheer ook een taak in het vakkundig opleiden van jongeren en ouderen die in het bos en de natuur willen werken. Voor deze opleiding wordt samen gewerkt met Helicon Opleidingen. De kandidaten volgen de 2-jarige Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) Bos en Natuurbeheer.

Staatsbosbeheer zoekt voor de opleiding, die 1 september 2009 start, leerlingen voor niveau 2 en 3 met minimaal VMBO werk- en denkniveau. De kandidaten zijn praktisch ingesteld, willen de handen uit de mouwen steken en maken makkelijk contact.

Voor leerlingen met niveau 4, die worden opgeleid voor opzichter of boswachter, is Staatsbosbeheer vooral op zoek naar kandidaten met een MBO/MBO+ werk- en denkniveau. Zij moeten zelfstandig kunnen werken en gericht zijn op resultaat, zij kunnen een team inspireren en leiden, kunnen makkelijk en goed uitleggen wat de bedoeling is en zij zijn goed in coördineren van de voorkomende werkzaamheden.

Voor alle kandidaten geldt dat zij gevoel moeten hebben voor de opdracht van Staatsbosbeheer; het beheer van natuur, landschap en cultuurhistorie, houtproductie en recreatie. De kandidaten dienen bereid te zijn tijdens de leerperiode ook buiten hun eigen woonomgeving te werken.

De leerlingen werken in een tijdelijk dienstverband (4 dagen per week) verspreid over Nederland in verschillende gebieden van Staatsbosbeheer. Zij werken en leren altijd onder begeleiding van ervaren en professionele medewerkers. De vijfde dag is de lesdag.

Toegelaten worden tot de opleiding is geen garantie op een baan. De leerlingen krijgen wel veel ontwikkelingsmogelijkheden binnen een professionele organisatie. Bij Staatsbosbeheer werken ruim 1.000 mensen. Daarvan werken ruim 650 mensen buiten.

Locatie

De selectiedag is 22 april in Zeewolde. Kandidaten praten dan met medewerkers van Staatsbosbeheer en van Helicon Opleidingen. Verder krijgen de kandidaten individuele opdrachten en groepsopdrachten. Deze dag kiezen Staatsbosbeheer en Helicon Opleidingen de kandidaten die per 1 september 2009 met de opleiding starten.





http://www.staatsbosbeheer.nl