Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Bijlmer nieuwbouw halverwege!

17 april 2009

Het gaat goed met de stedelijke vernieuwing van de Bijlmermeer. Recent werd de 3600ste nieuwbouw woning opgeleverd. De helft van de geplande 7200 woningen staat er: een mijlpaal voor de oude en nieuwe Bijlmermeerbewoners. Om dit te vieren staan op woensdag 22 april de kopers van de 3600ste woning in het zonnetje. Zij ontvangen om 16.00 uur een cadeau uit handen van Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling.

De stedelijke vernieuwing van de Bijlmermeer verloopt voorspoedig. Portefeuillehouder Verdonk benadrukt de enorme metamorfose van de Bijlmermeer. "Het is een andere buurt geworden, bijna onherkenbaar vernieuwd. Bewoners kunnen nu tussen verschillende huizentypes en buurten kiezen: ons aanbod sluit aan bij hun vraag".

In 2010 worden de laatste flats gesloopt en van de renovatie is inmiddels 90% afgerond.

In totaal worden meer dan 5000 nieuwe koopwoningen gerealiseerd, waarvan een groot deel met een tuin. En dat de vernieuwing resultaat heeft bleek ook uit de Bijlmermonitor, de inwoners van Zuidoost worden steeds positiever over hun woonomgeving.

De 3600ste woning is een mooi voorbeeld van de nieuwe eengezinswoningen die woningcorporatie Rochdale bouwt in de Bijlmermeer. De 3600ste woning staat in de nieuwbouwwijk Evergreen 2, een wijk met overwegend eengezinswoningen omgeven door groen en water. De woningen zijn ruim van opzet en hebben een voor- en achtertuin.

En de vernieuwing gaat verder. In 2009 worden ongeveer 400 woningen opgeleverd, zijn er 400 in aanbouw en start bovendien de bouw van circa 200 woningen.

Zuidoost, nergens anders!

---