Stadsdeel Zeeburg


---

Zeeburgse schoolkinderen doen recordpoging touwtjespringen

17 april 2009
Op woensdag 22 april 2009 organiseert stadsdeel Zeeburg een officieuze recordpoging touwtjespringen voor alle basisschoolkinderen uit Zeeburg. De recordpoging wordt gedaan in het kader van de Nationale Sportweek 2009 en vindt plaats in het Theo van Goghpark op IJburg. Ruim 1.500 kinderen doen mee, in het park maar ook op de schoolpleinen.

Met deze recordpoging wil stadsdeel Zeeburg de Nationale Sportweek niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Sport staat hoog op de agenda, als doel op zich maar ook als middel voor werkgelegenheid, welzijn, sociale cohesie, veiligheid en een goed gebruik van de openbare ruimte.

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik: "Met dit evenement laten we zien dat de Zeeburgse jeugd volop in beweging is. Nog meer mensen in beweging krijgen, door een passend aanbod en meer voorzieningen: daar gaan we de komende jaren voor. Extra aandacht gaat uit naar de jeugd, met name kinderen die sporten niet meekrijgen vanuit hun cultuur. Knelpunten pakken we aan en successen bouwen we verder uit. Zodat Zeeburg beweegt, nu en in de toekomst."

Alle kinderen hebben vooraf een springtouw gekregen om te oefenen en te gebruiken op 22 april. Het aantal deelnemers wordt geteld en wellicht wordt er een record gevestigd dat niet te evenaren is!
---